Bläää

Ingen blogginsperation nu kan jag säga, men återkommer när jag hittat den igen ;) ¨/ Amanda

Skor

Tänk vad stor skillnad det blir på skorna om man bara smörjer de..

Före

Efter

Bildinlägg


Snabbt inlägg

Hej, slänger in ett snabbt inlägg.. Jag hade iallafall jättemycket att göra igår så hann inte, berättar mer hur hästarna gick igår sen.. Sitter och kollar på Ellen De Generes show fast nu ska jag bada.. Har iaf varit i stallet nu och mockat och fixat, ska dit sen och ta in och sånt. Idag blir det ingen ridning för min del, och imorgon är sista dagen med alla hästar.

Hörs senare, chiiaaao / Amanda

TIPS

Vet ni vad jag tycker? Jag tycker att stigbyglar i färger är så SJUKT coola! Det liksom sticker ut från allt, istället för att ha svarta eller silvriga kan man matcha med en cool färg, eller en färg som HELT skiljer sig åt.

Men vet ni vad jag tror? Man kan väl köpa sånna plaststigbyglar från hööks för typ 250 sen färga de i en färg man gillar. Det blir ju billigt och bra, sen kan man ju välja färg själv. Eftersom plast stigbyglarna är så lätta av sig blir det skit bra. Det ska jag nog göra, man kan ju växla stigbyglar. Även om jag gillar mina stigbyglar VÄLDIGT mycket, så är det ju kul med förändring ;)

Sånna har jag.

/ Amanda

Middag & Vänner

Nu har jag varit JÄTTEDUKTIG och lagat jättegod middag, fick bli lax & sallad. SJUKT gott, efter en heeel dag i stallet behöver man slappna av lite, eller vad säger ni? Nu ska jag snart sticka till mina kompisar och umgås lite, kul. Första gången sen torsdags som jag inte har kvällsfodringen, HAHA..

Puss

/ Amanda

Queenie

Idag var Queenie SUPERFIN! Red fram henne lite först på fältet, var lite tjabbig tills jag galopperade henne, då blev hon mjuk och fin. Flyttade lite åt sidorna och ställde henne, då belv hon RIKTIGT fin. Sen tog jag fram några små skutt hinder, som hon skuttade över glatt. Hon var verkligen jättefin och hoppade super, de var ju bara små men ändå. Tog det väldigt lugnt när jag hoppade, visste ni att vi har byggt hindrena själva?

I somras hade Elviras familj byggt ett trädäck så fick de massa plankor över, så då startade vi.. De är faktiskt jättefina, vi målade vissa också! Men sen avslutade jag med att jogga igenom henne lite. Imorgon ska jag nog rida ut för det är hon verkligen värd!

Ska se till att ta några nya bilder på henne, hehe..


/ Amanda

Ringo

Idag skritta jag ut på LV4, eftersom där är ganska hårt nu så går det jättebra. Men iallafall när jag hade kommit in på området går jag kanske 50 m, sen ser ringo massa militärer, och han får spel! Kastar sig och stegrar ut i skogen typ jag som hade valt att inte ta sadel satt bara där och försökte hålla mig kvar. Efter ett tag lyckas jag ta mig förbi, på en SPÄÄÄÄND häst. Hahah

Bild i somras! <3

Sen skritta jag en runda ute på LV4, sååå mjuk och fin han va, helt sjukt! Var först lite lite stel i höger men släppte efter ett tag, riktigt kul! På vägen hem ser ringo militärerna igen, och då får han damp igen. Typ dampar in i en buske med mig så fastnar jag nästan där och han springer iväg, jag sitter typ på snedden. Helt sjukt, men sen lyckades vi ta oss förbi... Igen. Min häst är en liten galning !

/ Amanda

LÄNK

Jag tycker ni ska läsa Isabelles blogg, sjukt bra!



http://bellaweber.blogg.se/

http://bellaweber.blogg.se/

http://bellaweber.blogg.se/


Stina

Idag när jag var så ridsugen skulle jag ta in stina och rida. Då märker jag att hon är helt svullen på ögat och det rinner ur det, jag pratade med Marie och Eva och de sa att jagskulle tvätta det med ljummet vatten. Så jag gjorde det, det blev ju lite bättre men nu ikväll när jag fodra var det fortfarande svullet. Stackars lilla Stina, allt ska alldtig hända just henne. Får se hur det ser ut imorgon, får hoppas att det är bättre! Sån tajming alltså precis när jag var så sugen, det suger...

/ Amanda

Hälsningar från Österrike!

Hej hopp på er!

Nu är jag i Österrike och åker skidor. Vi har haft jättekul tills idag. Jag trillade när vi åkte of pist och så fick jag en spricka i benet. Varit på akuten hela dan, samma sak med elviras mammas knä. vet inte riktigt hur jag ska göra med Winstone nu när jag kommer hem, men det löser sig.

Puss på er! Underbara hälsningar från millan! <3

Saknar min skrutt! <3

Here comes the sun.



Little darling. <3 / Amanda

Queenie

Den här damen gick SUPER bra idag. Som sagt snöade så jag broddade och tänkte att det gick att rida på fältet iaf, men det var jättehårt och halt så det gick ju inte. Red då ut på LV4, där jag faktiskt hitta en gräsplätt som var jättefin att rida på. När jag börja rida var hon jättejobbig och stel i höger, efter att jag satt och trimma på en volt med att ställe innåt och flytta blev hon jätte mjuk och fin. Hon var så avslappnad i alla gångarter och gick som en klocka, AWESOME! Jag måste se till så ni får se någon film på henne, ja så får det bli! ;)



/ Amanda

Ringo

Idag skrittade jag runt en ganska kort runda, var ute lite mer än 30 minuter. Det är inte så kul att rida när det snöar... Men det var väldigt många maskiner ute och det var jätte scary tyckte lille fjanten. Men han gick jättebra, var lite stel i höger sidan i början men det släppte till slut. Man känner hur gärna han bara hade velat galoppera iväg och busat, det kryper i hela honom. Får väl hoppas att vi kan göra det snart..

Måste lägga in nya bilder på datorn också, för det vill ni väl ha? :)

/ Amanda


snö -.-

Kul att det snöar igen liksom, det finns ju typ inte en enda människa som vill ha den? Kan det inte bara bli sommar liksom. Tänk att kunna rida i kortärmad och shorts, det hade varitt naaajs! Hursomhelst saknar jag sommaren jättemycket och jag längtar till fina Louvisa kommer ner hit! <3



/ Amanda

Hehe...

Känner att jag MÅSTE ha detta schabraket, det är SKITSNYGGT. Får se hur det blir, men det är ju verkligen super läckert.



Vad tycker ni?

/ Amanda

Ridsugen

Hahah, nu kom jag på hur fruktansvärt sugen jag är på att rida, liksom JUST NU! Men men jag får väl vänta till imorgon, om det inte är FÖR kallt tänker jag rida alla hästar, men jag får väl se imorgon. Skönt iaf att jag har nåt att rida nu så det är väl bara att passa på ;)

Nu ska jag snart sova, så puss på er alla fina människor!

/ Amanda

Göteborg Horse Show

Nu börjar snart göteborg horse show ju, det blir AWESOME! Tyvärr är jag inte någon av de som åker dit utan jag följer de via tv:n. Jag har faktiskt bara varit där en gång och det var jätteroligt. Ungdomssektionen var där och vi hade jättekul. Det är sån stämmning där och mässan är ju bara underbar, fast inte så rolig om man inte räknar med att göra av med så mycket pengar.. Men jag hoppas att alla som ska dit kommer ha kul , och det är det..

/Amanda

Hiss / Diss

Okej nu tänkte jag både hissa och dissa. Vi kan ju börja med hissen.

Detta täcket från HV Polo är jättesnyggt tycker jag. Jättesnygga färger och det ser ut att ligga bra. Jag tycker dock inte att solarna passar så bra in i täcket, men loggan är ju jättesnygg. Totally en HISS!



Sen kommer Equiline kavajerna, det är nästan så fula att jag dör. Jag förstår inte hur de tänker när det gjorde de.

Jag tycker det vita är för mycket och för brett och det ser konstigt ut i kragen. På knapparna är det typ swarowski kristaller, det kan ju vara snyggt men då måste det ju vara hela knappen, inte bara en liten remsa. Att de sedan kostar väldigt mycket gör det inte heller bättre. Diss på de!

/ Amanda

Stina

Igår red jag Stina ut på LV4, jätte trevligt var det. Stina är faktiskt ganska rolig att rida helt lagom allt. Men hon var väldigt pigg men det är inte så konstigt, hon har ju inte gått på ett tag. Ska försöka rida henne imorgon igen, om jag hinner. Hon gick väldigt bra, förutom att hon blev lite stark emellanåt.



/ Amanda

Queenie

ursäkta för att jag inte blogga igår, uuppps dålig ursäkt...

Igår red jag iaf Queenie på fältet, red inte så länge för det var ganska hårt. Hon gick jättefint, en trevlig liten ponny är hon ju! Men hon var ganska pigg men det är ju bara kul. Gick i en bra form och trampade under sig bra! Skritta någon runda i skogen också, det var dock inte så roligt eftersom det var is lite överallt och då var det bara att vända..

Idag red jag ut med Ella och Caresse. Queenie var så pigg idag och jag har nog aldrig sett henne så pigg, jag kan ju säga att imorgon blir det trimma på fältet... Men hon var nog bara glad att få komma ut, och allt gick ju bra så det var skönt. Men när vi ridit halva rundan så kom vi till ett ställe där de höll på att bygga så man kom inte förbi någonstans. Så det var bara att vända tillbaka..



En riktigt härlig sommar bild på Queenie och Elvira. De är så fina tilsammans!

/ Amanda

RINGO

Precis hemkommen från stallet där jag har tillbringat hela min förmiddag, dock har jag kvar att rida.. Men jag har iaf skrittat min lilla ponny, han var pigg idag också men satte på honom gummiband och sadel idag, haha. Men det gick jättebra, jättemysigt men så jävla kallt. Jag kan ju säga att jag är glad att jag INTE är i norrland nu eftersom där är typ - jättemycket grader..

Min ponny är så fin...

Ska se om pappa kunde filma idag, dock tror jag att han inte har någon lust med det. Men vi får se..

Puss på er! / Amanda

Elvira & Queenie

QUEENIE

Jag red ut Queenie på LV4. Hon hoppträna i torsdags och vila igår, så hon ville nog komma ut. Var faktiskt inte JÄTTE hårt i marken och det var ju super. Vi red i ungefär 40 minuter. Jag kan ju bara säga att Elvira har gjort ett JÄTTEBRA jobb med henne. Det är stor skillnad sen sist jag red henne, BRA ELVIS! Hon gick jättebra, ska be pappa om han kan filma när jag rider imorgon så får ni se henne!



Bild från när vi tolka queenie.

/ Amanda

RINGO

Nu har jag precis kommit hem från stallet efter en lång dag, men ska snart tillbaka igen. Ringo skrittade jag ut en 50 minuters runda med, barbacka. Jag har inte sett honom SÅHÄR pigg på jättelänge, roligt men jobbigt.. Jag kan ju bara säga att imorgon blir det sadel och JÄVLIGT mycket jobb på honom. Men han är så gullig, skrittade hem till pappa och sa hej!



<3

/ Amanda

TÄVLING



http://warnmark.blogg.se/2011/february/bloggtavling-vinn-benlindor-fran-john-whitak.html

Winstone!

Jag kan kanske berätta var Winstone har tagit vägen?

Jag har ju åkt till Österrike och då lämnat honom till en nära vän till min familj. Det är en gård någonstans där han går med flera hästar och står i en stooor box ! Han går tydligen med två gamla polishästar och den ena jagar honom men den andra skyddar honom, gulligt va? När han kommer hem ska han få flytta in i ett nytt stall, SPÄNNANDE!



Det är faktiskt på detta stället han står, där vi var och löshoppade i höstas. Han har det jättebra!

/ Millaan

stall jour

Hej!


Nu är jag tillbaka och jag ska försöka blogga varje dag ;) Jag har iaf för en stund sen varit nere och fodrat i stallet, det är jättekallt ute nu igen :( Snart ska jag tillbaka till stallet och ta ut och så tänkte jag mocka och fixa klart allt då. Sen blir det nog att chilla lite innan jag rider alla hästar. Jag ska rida min, Queenie och så får vi se om jag rider Stina. Men nu kommer det bli kul här på bloggen när jag kan berätta hur jag ridit ;)

Håll utkik!

/ Amanda



Kuuul :D


KAASSSTT!

Hej allihopa!

JÄVLIGT kass uppdatering säger jag bara. Jag kommer inte blogga idag men nu är det ju lov och jag har massa att göra i stallet. Millan har ju åkt iväg till Österrike nu. Men från och med imorgon kommer jag uppdatera varje dag, eller ja försöka !

PPuss på er!

/ amanda

Sveeeetttigg påle

När jag släppte ut Ringo var Queenie ute, sen skulle Elvira rida så hon tog in Queenie. Jag cyklade ut med hö till ringo och han stod stilla och åt när jag åkte. Men när jag kom tillbaka sprang han jättemycket och var JÄTTE svettig. Jag satte mig i hagen, han var fortfarande stressig. Sen tog jag på grimma, han var fortfarande stirrig. Men sen tog jag ut honom på fältet där elvira red, och när jag gick med honom bredvid Queenie så bara la han sig ner och rulla xD Jag bara WTF, men det var ju bra... Min häst var helt förtvivlad efter hans upplevelse, han är ganska mycket flockdjur om man säger så..

Detta beskriver ju ganska mycket vad han gjorde idag xD

Puss på er! / Amanda

RINGO

Idag skritta jag ut med pappa som gick bredvid. Vi skritta ut i solen, mysigt.. Men han var iaf jättepigg eftersom han vila igår igen. Imorgon ska jag ta på gummiband så han inte kommer undan, han måste ju jobba även fast han är sjuk. Pappa åker in med transporten på måndag så vi kan komma iväg till Stenestad, DET GILLAS!

/ Amanda ^^

Gammal bild ute på LV4.


bra låt !!!/ mi

http://www.youtube.com/watch?v=eWUC5Q0RCAA&feature=fvwrel

lyssna!!!!


rambotäcke

sjukt nöjd med mitt Rambo täcke jag fick i jul klapp första gången jag använde det i tisdags, man e ju försiktig winstone såg ut som en liten 4 åring så fin!
täcket är mysssigt, tjockt fina färger och tar lixom åt sig svetten som ni fattar :D

har absolut inte hittat någon dåligt med detta täcket, FETT HISS ;)




sadel

Jag har tittat på en sadel jag såg på ett pappppper i stallet, den e sjukt snygg kommer från prestige.
har någon som läser bloggen en sån?
Amanda har en prestige golden star vet att hon ´är mycket nöjd:)
e dom bra ?
e dom sköna ?

kommmentera :)

vill ha :P

amanda har :P

sjuka...

Alla e typ sjuka nu har jag kommit på !
vi kanske e 20 st och brukar vara 32 i klassen helt sjukt igentligen...
men krya på er alla sjuklingar :(


DAGEN , ;)

Hej, idag va jag i skolan till 4 halv 5 för vi har prov imon och jag kunde inget men nu kan jag lite i varje fall :P<3
ingen ridning idag bara mysssss !!
winstone blev sur på mig för jag störade mig lite :P
han e så personlig !!<3
 imorgon tömkör mamma för jag ska passa barn , han heter William ursööööt unge, <3
sså vi ska väl hitta på något kul ;)

kommer fler inlägg puss..


Fiiiintt

Jag tycker detta ländtäcket är jättefint. Det är inte alls likt Hööks andra saker tycker jag. Jag är ett väldigt stort fan av brun utrustning, så det är ju heelt fint. Det som också är extra fint är flätan på täcket, SUPERSNYGGT! Hiss ;)

Inte jättedyrt heller, 399:- .

FETT VÄRT DET TYCKER JAG! :D

Snygg passpoal!

/ Amanda

Diss



Okej jag måste erkänna att jag aldrig sett något fulare. Jag skulle inte vilja ha en sån här. Jag tycker absolut att det är en diss med "flughål" där på sidan och sen i mitten mindre hål. Inte så vackert...,

En dissss enligt migg, vad tycker ni?

Hiss/Diss?

/ Amanda

Tävlings outfit

Det här är vad jag brukar tävla i.

Shabrak John Whitaker + Luva




Brukar tävla i mina Eskadron men det var ju innan jag fick  mina veredus.

Träns & Förbygel från Hööks, fast i svart.

Samt min sadel och träns. :)



/ Amanda :)

Transporten

Ja som ni vet har ju våran transport krånglat lite. Bromsen har fryst för förra gången vi körde så körde vi ju ganska långt, sen drog vi till bromsen när transporten fortfarande var "varm". Så nu har vi provat allt för att få igång den, men det går inte. Pappa har ringt verkstan som lagar böckmann transporter så förhoppningsvis kommer sån verkstads människa ner  hit och fixar den. Hoppas det så vi kan kommaiväg till stenestad snart..

/ Amanda

Ringo

Idag har jag skrittat Ringo i ungefär 30 minuter. Han var JÄTTEPIGG och spooky för allting. Tyckte han kändes lite spänd så gjorde lite lösgörande på vägarna. Ni vet väl att jag bara får skritta på asfalt? Det var inte så roligt väder, det bara regna och regna, INTE kul tyckte Amanda & Ringo. För övrigt var jag väääldigt snabb i stallet, var bara där 2 timmar och hann allt, brukar ta 3-4 h.

Riiingooos kooompiiis Puma :) Sööötis han ääär! <3

/ Amanda

jaaaaa !!//millan

MIN HÄST ÄR BÄST SÅ E DET BARA !!!!
HAN VAR SÅ JÄVLA DUKTIG IDAG :D
HAN E MIN BARA MIN INGEN ANNANS, MIN OCH AMANDAS REPLIK MED ZINGO OCH WINSTONE  ÄR :

NEXT OS...




Chhiiilll

Idag var jag med Millan och Elvira när de träna, men det får Millan berätta mer om sen.. Men Ringo vilade iaf idag, det var han värd. Jag myste med honom när vi kom hem och jag kan ju bara säga att min poonnnyy är sååå söt och personlig. :D Nu sitter man här och lyssnar på musik, Melissa Horn alltså, KÄRLEK!

Men jag vill bara säga att jag ÄLSKAR min ponny mest av allt! <3



Vill också hoppa :(

/ Amanda

Favvissaar!

Jag har ju jobbat på Kuskahus och än så länge har jag haft två favoriter. Båda var där i somras, man kan ju säga att de är VÄLDIGT olika. Den ena var en ponny som hette Gilbert, inte så många gillade honom men jag gillade lilla Gilbert! Han var en c-ponny, SUPERSÖT! :)

Han var ingen galopp ponny, bara Alex & Isabelle som hade lite kul med honom xD

Bilderna är Alex, HÄR är hennes blogg. :)

Den andra var en stor häst efter Robin z, en av de finare hästar jag NÅGONSIN ridit. Ung men jättevälriden, det gillas! Isabelle var faktiskt på väg att köpa henne, men hade ingen boxplats. Jag smälte direkt för henne när jag red henne, en super häst!

Jättefin eller hur?

Bilderna är Isabelles, HÄR är hennes blogg. :)

Jag hoppas att Sven Inge har några fina hästar hemma till sommar som jag kan gilla!

/ Amanda

16/9 - 09

Nu tänkte jag berätta om min första tävling med Ringo. Vi tävlade i Klagshamn en LD, det var den 16 Augusti 2009 och det var en tävling före allsvenskan. Efter alla damputbrott han hade haft hemma visste jag faktiskt inte hur det skulle gå. På framridningen gick det sådär lite damp men ändå bra. När vi kom in på banan började jag rida och när jag var på tredje sista hinderet så började han dampa åt sidan. Jag bestämmde mig för att bara rida vidare utan att lägga volt, så red vi och det gick super. Jag kommer ihåg hur nöjd vi båda var, och allt var jättekul.





Jag skulle egentligen hoppa en LC också men vi bestämmde oss för att hoppa över det eftersom det hade gått så bra och han inte hade den konditionen. Då blev ju såklart lagledaren skitsur men vi brydde oss inte, man tänker ju på sin ponny i första hand. Vi kom hem med en rosett iaf, mycket bättre resultat än vad jag vågat tro.



/ Amanda <3

hejj /millan

hejhoopp idag har jag skrittat med Amanda och Elvira skojsigt :D
imorgon ska jag HOPPA det va flera månader sen !!!!
jag e så sugen !!<3
Amanda ska med och ta bilder tror jag :D

men nu ska jag sova puss alla läsare :D



Spanska + Weber

Nu har jag precis suttit och pluggat massa spanska, ska ha prov imorgon -.- . Nu sitter jag och lyssnar på musik och pratar med Weber. Jag tycker hon ska köpa en jättefin ponny till mig som hon har ridit lite, den är jättefin! Men jag har världens bästa häst, men den är ju sååå fin. Den är typ 6 år import USA egentligen en quarter men den är ngt fullblod också. Om jag har fattat allt Weber säger, men den ska tydligen hoppa jättefint också.

Ibland önskar man att man var miljonär, elr åtminstonde bodde på en gård.


Kolla bakbenen :O

Isabelles blogg HÄR

/ Amanda

Blev blää

Idag gick inte mina planer som de skulle. Ringo skulle ju egentligen vila, så blev det inte han fick bli skrittad så han få vila imorgon istället tror jag. Vi flyttade inga av Millans saker eftersom hon är så LAT, inte orkade hon gymma heller. Jag fixade inte heller Ringos man, det får bli imorgon tror jag :)



Fick bli en bild på fina bella :)

/ Amanda

Ridsporten

Ibland tycker jag att ridsporten har blivit så mycker märken. Ridsporten är redan jätte snobbig och sen kommer det massa märken som kostar mer än många har råd med. Jag tycker att ridsporten är mer än att ha massa märken och ha det nyaste sakerna. Jag själv tycker att många märken designar snyggare saker än exempel hööks och att de har lite bättre kvalité. Men det viktigaste är inte att ha finaste, dyraste, nyaste och allt sånt. Jag har alltid sagt att det hade varit jävligt roligt att komma med den fulaste transporten & bilen och lasta ut den finaste hästen av de alla. Utan massa märkessaker och sånt, utan bara ett RIKTIGT bra ekipage. Men jag tycker ändå att saker är roligt att ha, jag tycker det är kul att tjäna ihop extra pengar och lägga på något man VERKLIGEN vill ha.

Jag har köpt nästan all min utrustning själv och det är jag riktigt stolt över, jag älskar att spara och sedan spendera på det man absolut vill ha.

/ Amanda

Benskydd

Jag har plockat ihop några benskydd som jag tycker är snygga och bra.



Först tänker jag på verderus benskydden. Jag har ett par olympic som är SÅ bra. Inte bara med att de är snygga, de är jättebra. Dock har jag nästan aldrig använt de eftersom ringo varit skadad, men jag köpte de begagnade på hastnet, men jag tycker inte det spelar någon roll, jag tjänade ju pengar på det. Men de är de snyggaste benskydden jag har och som finns tycker jag. Jag tycker faktiskt att de bruna är snyggast trots att jag har de svarta.

Sen har vi Eskadron skydden, jag har haft mina i ungefär kanske 4 år och de har hållt JÄTTEBRA! De är snygga och är jättebra, har mest använt de i hoppningen och när hästen böjer benet böjs den lilla gråa saken också så de tar ALDRIG emot, superbra. När vi kolla på sadel sa Jerry att de benskydden var bland de bästa, och han säljer massa utrustning.



Sen har jag ett par skydd från Hööks som jag köpte när jag köpte Ringo, de har väl hållt lite sådär men jag tycker ändå de är bra. Jag har använt de mest som skydd när jag rider vanligt och ut, men de skyddar ju bra. De var jättebra för att vara så billiga.

Har ett par sånna här fast i svarta, måste ju matcha ;)

Sen tycker jag att PRO skydden är jättesnygga, de är liksom så enkla men ändå så snygga. De funkar till allt och finns i JÄTTEMÅNGA färger.

Bra pris på de också så jag tycker absolut de är värda man får ju både fram och bakskydd i samma pris. Men jag har aldrig haft de men har sett många som haft de.



Jag tycker nästan alla läderskydd är snygga, och dessa är jättesnygga. Jag tror Millan har ett par (som hon aldrig använt) så vi får väl be henne prova de och se vad hon tycker. Men jag tycker de är jättesnygga, läderskydd är extra snyggt tycker jag eftersom det ser mer "fint" ut. Men de är iaf jättesnygga. Finns på Hööks :)

Vad tycker ni?

/ Amanda

@ Stalllet

Nu drar jag till stallet, hjälper förmodligen millan att flytta in i vårat stall. Ringo får vila idag, det har han inte gjort på länge, sen blir det också att fixa manen lite till.



<3

/ Amanda

<3

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna.
Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst eller vilja mest.
Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst eller
att alltid lyckas.
Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
och ta del av det
att falla till botten,
slå sig hårt och komma igen.
Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast.
Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa för att nå dit.



Älskar dig Ringo <3

Kan ju säga att denna låten ger minnen för  fredags natten! GAAAH

http://www.youtube.com/watch?v=pjIpkWHnJr4





/ Amanda & Millan <3


Sportlovet

Jag har jättemycket att göra på sportloivet, KUL! Eftersom alla ska typ resa bort tar jag hand om ganska många hästar, jag har ju min Ringo som bara skrittas så det är ju att ta hand om honom. Sen ska jag ta hand om Queenie Elviras häst hela veckan, henne ska jag rida, mocka, och allt det andra. Det blir jättekul att rida ordentligt eftersom det var ganska längesedan, det var ju på jullovet.



Sen ska jag också ta hand om Ali och Stina (Ylva och Vanjas hästar). Jag ska ha de typ 3 dagar men sen ha huvudansvar för de hela veckan, Ali ska jag bara mocka och sånt till men Stina får jag rida om jag vill, så ska väl försöka rida henne när jag hinner. :) Så det blir en full vecka men det är ju jättekul, får bara hoppas på fint väder så man kan rida :D



Typ Sveriges fulaste bild på Stina xD

/ Amanda

Manen

Igår ryckte jag ringos man, får fixa till den lite idag med. Problemet med hans man är att den står typ upp under manen så manen lägger sig helt konstigt, det är jättefult! Men jag tunna den också igår så vi får se hur den blir idag :)



Före



Efter

Lite ojämn men det fixar jag idag!





Gullefisen :D

/ Amanda

MILLAN & AMANDA CRAAAAAZY

Tur att våra ponnier är så snälla. Men de gillar buuus!



/ Amanda & Millan

Busywoman

Shiet vilken daag jag haft, stressat överallt men hunnit med mycket :D Jag gick upp 8 åkte iväg till your horse var där 1 h och kolla på hur allt gick till. Sen vänta jag på bussen typ 25 min, SÅ SEGT! Sen hem och äta lunch, sen vidare till nästa stall. Skrittade Ringo i 1 h och 15 min med millan , vi var knasiga xD Sen mocka jag och sånt. Sen kom pappa så åkte vi till sfrk och hämta en sladd, sen skulle vi försöka få igång transporten, tror ni det gick? Nej. Sen skulle jag ta in ringo så borstade jag och myste med honom. Sen fick jag för mig att rycka manen, var ju länhesen så det blev det. Var i stallet 5 h, lite lagom xD Nu har jag ätit ska snart åka till elvira. Massa bilder kommer sen ;)

Vad har ni hittat på idag?

Puss

/ Amanda



hallllloj igen :D// millan

nu e det så att jag gör inget inlägg om hästar JUST NU :P
men det kommer efter detta :)

men ni kan väl kommentera ändå ?

vad tycker ni om tandsmycke?



vad tycker ni om pircing?





VILKEN SKA MAN HA ??

hallllloj:D// millan

nu ska jag berätta att jag red för marie igår med de nya betttttet och han gick så fint , betttet va förstort men vi kunde testa det en gång så vi såg att han gick bra om han nu gjorde det och det gjorde han min lilla super ponny :D

på tränningen red vi katdrilj jag, elvira och linnea, anna riktigt roligt :D
winstone tycker det e rätt roligt men han blir lite störig för han vill alltid va först men det kan han inte så han blir sur :P

men vad gjorde ni igår ?

på kvällen va jag med tjejerna :D

(jag har nog aldrig haft så kul fredag som i förgår :P)



Jobb

Okej, idag har jag varit och kollat där jag ska jobba lite, KUL! Det är ett företag som heter yourhorse som ligger på böckmann center. De har ungefär 15 hästar till salu och de är jättefina! Jag ska jobba där lite ibland, jättekul! Så idag var jag bara där och kolla hur det går till men på söndag ska jag jobba. Men då ska jag jobba helt själv eftersom Niklas tävlar, lite pinsamt eftersom jag inte kan allt. Får hoppas det går bra! :)

/ Amanda


Mål

Jag har vissa mål med min ridning långt fram i tiden, och mål är ju gjorda för att nås, eller hur? Men jag har en plan, en vision hur mitt liv ska se ut. Jag vill först gå på unghästutbildningen på Flyinge, man lär sig ju så otroligt mycket. Jag tycker det är jättekul med unghästar och orutinerade hästar. Sen vill jag flytta till Holland och arbeta hos någon ryttare, det är ju så sjukt lärorikt. Varför just Holland? I Holland är de väldigt kunniga och har fina hästar, innan funderade jag på Tyskland med har nog mer och mer bestämmt mig för Holland. Sen när jag kommer hem vill jag ju fortsätta med hästarna och kanske ha försäljningsstall eller helst arbeta helttid som ryttare, det hade varit sjukt kul!

Men vi får se, allt kan ju förändras....



Heeeest är beeest! :D

/ Amanda

Imp. Holland.

Egentligen vet jag inte mer om Ringo än att han är en Holländsk Import, heter Ringo och är född 2000. Det är ganska sjukt. Men jag har försökt få fram lite fakta, eftersom han är vaccinerad i Biezen Mortel i Holland så kan han ju komma ifrån trakterna där. Men det som är dåligt är ju att han förmodligen kommer från ett försäljningsstall i Holland så man kan ju aldrig veta säkert. Det hade ju varit kul att prata med någon som har haft / ridit honom, tänk vad mycket lättare allt hade varit då. Det är mycket vanligt i Holland att försäljningsstallen slänger iväg stamtavlan så att man inte ska börja handla hos uppfödaren ist så det kan ju ha hänt med ringo. Men vi ska försöka hitta något, det måste ju gå!



Vad ska man göra liksom, har nni några ideér? :)

/ Amanda

Ridningen för mig

Vad betyder ridningen egentligen? Är det att man vill ha kul, man vill utvecklas eller att bara slappna av. För mig är det allt möjligt, jag rider för att jag tycker det är kul, varje gång man ska till stallet är man glad och när man kommer dit blir man ännu gladare. Jag vill utvecklas, bli duktigare lära mig mer. Eftersom jag senare i framtiden gärna vill jobba med hästar så måste jag ju utvecklas hela tiden. Stallet är också ett perfekt ställe där man bara kan släppa allt, bara ta det lugnt för en stund. Man behöver inte oroa sig eller stressas. Jag skulle säga att ridningen för mig betyder J Ä T T E  M Y C K E T ! Om jag inte hade ridit, vad hade jag gjort då? Att åka till stallet och vara där 3-4 h varje dag är jättebra för mig, man rör sig och får frisk luft. Utan ridningen hade en del av mig varit borta, jag har älskat hästar sen jag var bebis och har alltid velat vara med hästar. Jag har aldrig varit rädd uppe på hästryggen, och det har nog hjälpt mig en hel del. Jag har alltid varit den som vill att det ska gå fort och okontrollerat eller vad man ska säga.



Pytte liten Amanda!

/ Amanda

Heeemligt

Jag har något på gång, ni får inte veta än. Men snart! ;)

RIIIIIINGO!

Min lilla polle fick gå ut sent idag, jag släppte ut honom vid tolv eftersom ingen var ute vid åtta och det regnade dessutom jättemycket. När jag släppte honom vände han sig på en femöring och galloppera iväg, ni förstår kanske hur det blev med min VITA jacka efter geggastänket.... Men sen åkte jag dit vid tre och mocka och sånt, hans box var jättesvår mockad. Men sen gick vi och hämta hästarna och så red jag och Millan till Ica för Millan skulle köpa tugummi, på ica sprang alla barnen fram till hästaran, jag bara "aaaaaa". Men vi skritta i kanske 30 min eller något. Sen borsta jag och myste som vanligt.

Puss på er

/ Amanda & Ringo <3


Fullcheek

Detta bettet ska tydligen vara jättebra, funderar skarpt på att köpa ett. De ska hjälpa en att rama in hästen och hjälpa den i balans. På Akita skulle vi egentligen haft detta bettet men det hade vi aldrig.



Har ni någon erfaranhet av detta bettet, jag känner många som använder det så det måste ju vara bra.

Puss

/ Amanda

Hmm

Detta schabraket tycker jag är jättesnyggt, men jag har dock hört att det ska vara jättedålig kvalité på det. Men de är verkligen skit snygga.



Jag tycker inte det gråa är jättesnyggt, men de andra är SKITSNYGGA! Men det ska tydligen vara så att färgen bleks bort och att sömmar lossar. Så jag vet inte om det borde bli en hiss / diss.

Bestämm ni :D

/ Amanda

Stallet

Nu hade jag tänkt att berätta om "mitt" stall. Jag kan ju först säga att millan och jag står inte i samma stall, fast på samma anläggning. Hon står i stallet bredvid, typ 10 m från mitt. Men vi mitt stall står det 5 hästar ordinarie och ungefär 8 hästar på sommaren. Hästarna som står där är:

Queenie- Elvira
Nando- Mats
Stina- Ylva
Ali- Vanja

och självklar Ringo- Mig.

Vi har ett schema på vem som fodrar morgon/kväll. Uttag får vi själva ordna. Jag har stått i detta stallet sen jag fick ringo och han trivs jättemycket. I hela stallet finns det 10 boxar, en sadelkammare, en foderhörna och ett foderförråd som tillhör vårt stall. Fast just nu håller de på att bygga om en lada som  finns där så vi ska få nya foderförråd. Stallet är väldigt gammalt, det är nämligen så att min mamma stod där med hennes ponny när hon var liten, och äldre är det. Stallet ligger mittemot Falsterbo Horse Show och ägs av Falsterbo Horse Show AB. Vi har inget ridhus eller paddock som ingår i stallet, däremot finns det en paddock på området som ägs av Gula stallet, men där är dock avgiften 3600 kr/ år. Så vi föredrar att rida på fältet eller att åka till ridhuset, men vi rider väldigt ofta ut. Det är egentligen ganska bra att det inte finns något ridhus för det gör att hästarna inte slits på samma sätt.

Men det är typ det. :)



Stallet utefrån, Stina på bild.



/ Amanda

Sorry

Han inte blogga igår för min bror hade datorn hela kvällen,  så det var ju super att millan blogga! Men idag blir det massa update. Ska även prata med millan så ska ni få en liten överraskning. Vill ni veta vad det är? :D

Puss

/ Amanda

hejj /millan

vad tycker ni om denna hjälmen ?
Amanda börjar nästan gråta när hon ser den , hon tycker den e så fin ...


millan gör inlägg !<3

helloj , idag har vi tagit hem ett bett vi ska testa, vi vill testa det för att winstone vill inte alltid svänga åt vänster men detta better ramar in honom mer, men jag har inte testat det än i och med jag inte hoppa idag.
man får dock inte ha det på tävlingar, men peppar peppar ta i trä så brukar han inte dampa på tävling bara tränning...

så här ser det ut :



bara kolla :D/ millan

hej idag har jag inte ridigt för att jag va och gjorde mitt skol arbete i skolan till 17.30..
men jag gick till Winstone och borstade och gosssssade :D

lite bilder på winne<3



bra amanda :D/ millan

bra amanda :D
amanda har gjort ny header , e den fin ?*
det tycker jag en fett hiss :D



hallllloj igen :D// millan

vad tycker ni om denna KL västen ?

jag tycker den e sjukt snygg och skulle gärna vilja ha en sådan i blå !!
det e en fetttt hissss :D

vill köpa till sommaren eller efter sommaren :D


Pessoabett

Jag tycker inte om pessoabett och de är inte bra att rida på. Pessoabettet är från början ett körbett som började användas av Rodrigo Pessoa. På pessoabettet kan ryttaren "dra" hur mycket som helst, eftersom det inte har någon hävstångseffekt. När man använder pessoabettet trycks nacken på hästen ner samtidigt som den trycks upp i gommen på hästen, den ger dubbla signaler. Hästen går inte i en ärlig form, eftersom det inte går att de eftergift på bettet på riktigt. Många byter till ett "starkare" bett när hästen blir för stark. Det är som en genväg, det skulle vara bättre om man arbetade med lydnaden eller undersökte hästen om den hade ont eller om sadlen låg dåligt.

Jag har iaf ALDRIG använt pessoabett på någon av mina egna hästar, och vill heller aldrig använda. De förstör så mycket och är aldrig bra för en häst.



STOR DISS PÅ DETTA SÄMSTA BETT SOM FINNS !

hhhjjjäääälllppp //// milllllllan

hejhoppp :D

nu e det så här att jag snart fyller år , och jag ser ju att ni har börjat kommmentera skit kul !

så nu kan ni hjälpa mig !
vilken färg på gpa hjälm ska jag önska mig ?






kommmmmentera jag behöver hjälllppppp !!!!!!


Tagelarmband

Alex skrev ett inlägg om tagelarmband. Jag blev så inspererad och gick in och kollade påden hemsidan. Jag har hört om det innan men jag har alltid trott att det skulle vara jättedyrt, men det är de faktiskt inte. Det funkar så att man skickar in tagel från sin häst till den här tjejen, så väljer man vilken model man vill ha, sen gör hon sånna. SKITCOOLT.

Detta blir nog mitt nästa inköp!



Dessa olika modeler kan man välja mellan. Från 180 kr.

HÄR hittar du hennes hemsida.

Alex blogg

Ny trend? Vad tycker ni?

/ Amanda

Vill inte funka!

Jag försöker lägga in ett videoklipp här på bloggen men det går inte så bra. Dumma blogg.se. Får se om det går lite senare ikväll!



:)

Hej hopp allihopa!

Nu har jag varit i stallet och fodrat precis,  måste bara in i dushen. Sen blir det update, HÅLLUTKIK! :D <3

/ Amanda

TV!

Nu blir det massa mys framför tv:n Cougar Town och sen något annat kul, GILLAS!

SÅ nu blir det inte mer på  bloggen för ikv,

STORA PUSSAR!

/ Amanda & Millan <3

<3

Sweet Revenge, saknar <3

Jackpot

Nu när jag berättade om min första tävling med Jackpot måste jag ju berätta fortsättningen med Jackpot. Han var en ridskole häst inte så gammal. Jag tävlade han någon gång efter den tävlingen och det gick super, men efter ett tag blev Jackpot dålig och blev halt. Han blev behandlad några gånger och gick inte på ridskolan. Då skulle Jag , Millan och Ellinor ta hand om Jackpot när han flyttade bort till vårt stall. Vi skulle sätta igång han men det blev lite slarvig ridning, sen började vi ta hand om honom mer ordentligt. Han skulle inte hålla riktigt så han såldes till en i stallet som gav bort honom till en kompis som skulle ha en knatte skola. Han skulle bara skrittas och ta det lungt. Så som jag förstod det blev han väl helt frisk och såldes någonstans, jag vet inte var men skulle gärna vela vetat.

Så har någon sett denna Jackpot en korsningponny med Russ i sig och cirka 130 cm så säg till :) Skulle gärna velat veta var denna lilla söta sak var idag ;)



Har inga andra bilder på Jackpot!

/ Amanda

Min första tävling.

Nu hade jag tänkt berätta om min första "riktiga" tävling på en annan klubb. Det var adventshoppet på Lillhagen kanske 15 min från vår klubb. Jag och Ellinor skulle tävla Jackpot en ridskolehäst. Han var en b-ponny men hade tävlat en del innan. Vi var jättenervösa och gjorde jättefint med all utrustning och sånt dagen innan. På tävlingsdagen kom en stor lastbil och hämtade hästarna, Jackpot var jättesnäll att lasta.



När vi kom fram lasta vi ut och vi skulle hoppa varsin LD, jag skulle hoppa först. Jag var jättenervös och lärde in banan och sen gick och red fram. Det gick jättebra på framridningen sen kom jag in på banan. Jag hoppade hela banan och var 0:a, jag blev jääätteglad! Sen var det bara att peppa de andra och heja. Ellinor trillade dock av efter ett missförstånd. Men jag var jätteglad, Millan var med som hästskötare så som jag kommer ihåg det, det var ju trots allt 2007. LÄNGESEN :D

/ Amanda

SFRK

Vi tävlar för en klubb som heter Skanör- Falsterbo Ridklubb. Den har funnits sen 1989, men har bedrivit ridskola på senare tid. Vi har alltid tävlat för SFRK eftersom det var den ridskolan vi red på när vi var mindre, vi började tävla för SFRK när Jenny (vår tränare) var ridlärare där. Det var ju bara en självklarhet, sen har vi inte bytat klubb efter det. Amanda tänker tävla för SFRK så länge som möjligt, hon finner ingen anledning att byta. Millan har funderat lite på att byta till Fredshög eftersom det är där hon tränar,  men hon stannar väl på SFRK ett tag till.



/ Amanda & Millan <3

VILA

Hejsan på er!

Idag har ringo vilat eftersom jag var väldigt trött efter gympan. Vi hade bip-test, kanske inte det roligaste. Men jag borstade honom och myste med honom som vanligt. Vi var själva i stallet och helt plötsligt öppnas en dörr, snacka om att jag blev rädd. Jag vågade knappt gå och stänga den igen men sen sa jag tillmig själv "Om jag dör nu så gör jag det". Men det gjorde jag ju inte kanske ni listade ut. Men problemet är det att detta är inte första gången det har hänt konstiga saker i stallet, så det är ju lite scary.

Nu måste jag plugga Spanska eftersom vi ska ha massa saker till imorgon, och om jag inte sköter skolan, får jag inga bra betyg, får jag inget bra gymnasium, får jag inget bra jobb, får jag inte mycket pengar, har jag inte råd med hus, då måste jag bo på gatan och då dör jag. Oj jag måste plugga!

CIAO

/ Amanda



Allsvenskan 2009

RSS 2.0