MIllisss <3

Hej !

Idag har jag gosat med min lille pojke Winstone. Han var jättepigg när vi red,och zingo bet honom, (men det var säkert av kärlek).  Jag vet att jag inte bloggat på länge men jag hade tänkt lägga in några bilder igår men då funkade det inte. Men på torsdag ska jag iaf hoppträna  och det var vääldigt länge sen jag gjorde det. Sen får vi se när jag ska tävla, det är ju fortfarande skit kallt. Winstone var lite dum idag för när jag skulle ta in honom i boxen vände han sig så han nästan trilla sen slog han typ i huvudet i något, heeelt knäpp <3

Men jag älskar lille winston! <3

Ska fråga Amanda om hon kan fotta när jag rider ngn dag. JAG ÄLSKAR AMANDA!

Puss / Millan <3





Puss på min häst, fina winstone! <3

Vad tycker ni?

Vad tycker ni om Falsterbo GP stövlarna? Jag vet inte riktigt vad jag tycker, har ju inte sett de på någon. Isabelle har ett par men jag har inte sett de på såjag vet inte vad jag ska tycka. Jag kan inte riktigt säga om det är något jag gillar med de eller om det är något jag inte gillar, hmmm.

Vad tycker ni?

HISS / DISS


Några collage

För ett tag sen gjorde jag collage till några i stallet, vill ni se? Hahah, det var ingen fråga så här kommer de :)



Elvira och Queenie



Millan och Winstone



Louvisa och Alice



Detta var bara några, hittade inte de andra. De har nog försvunnit. Men man kan ju se att på Millans är det VÄLDIGT gamla bilder och på Elviras, men jag tycker Louvisascollage är jättefint!

Vad tycker ni? :)

/ Amanda

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna.
Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst eller vilja mest.
Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst eller
att alltid lyckas.
Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
och ta del av det
att falla till botten,
slå sig hårt och komma igen.
Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast.
Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa för att nå dit.





/ Amanda

Gym

Jag kom precis hem från gymmet, tränat typ 45  min och sen pratat i 1, 15 min. Det var nämligen så att jag och millan hittade Johanna och Fia på gymmet, det var ju iaf trevligt :) Idag blev zingo skrittad i kanske 45 min ut med ylva, millan och elvira. Han var vääldigt pigg som vanligt, men det är ju alltid kul. Det börjar bli lite tråkigt nu att skritta varje dag, men vad gör man inte för sin häst?

Har någon av era hästar varit skadade en längre tid?



Zingo första dagen i hagen när jag fick honom! <3

/ Amanda

Galen ponny

Idag när jag kom för att hämta zingo i hagen hade han gått över isen i hagen, jag tänkte direkt, hur fan ska detta gå. Men så började jag gå över isen där det inte var så halt, sen insåg jag detta kommer inte gå. Sen börja zingo halka runt med benen runt, runt och fick inget fäste. Sen blev han så rädd så han typ börja galoppera på isen och benen bara for överallt. Jag blev jätte rädd, för ett misstag där och han trillar kan det vara KÖRT! När han var över så var han själv ganska chockad, och jag bara, zingo du är dum i huvudet. Han vet att han inte kan gå över men ändå gör han det, gulle ponnyn! Men han klarade det och det är jag JÄVLIGT glad för!

Puss :)



Bild från förra vintern, då var det åtminstonde en kompis i hagen!

/ Amanda

CHILLL!

Idag var skolan sjukt chill, började 09.30 och slutade 11.30, 2 h i skolan. Snart ska jag nog till stallet och fixa min lilla häst, får se om jag rider idag eftersom jag och millan ska gymma sen :)

Puss <3



Slänger in en bild på Curre :) e. Santa Cruz

AWWW <3

Gud vad jag och millan älskar vår blogg och alla fina läsare. Det är så kul varje gång man loggar in och ser alla fina kommentarer. Ni ska veta hur glad man blir! STORA PUSSSAAAR PÅ ER! <3

/ Amanda & Millan

Ponnyakuten

Kollade ni ponnyakuten? Det gjorde jag, men jag tycker att de drar ut på de föör mycket. Första avsnittet var ju ett helt avsnitt om förra säsongen, andra avsnittet var hela från castingen, tredje avsnittet var heeela om att de skulle komma dit. Jag tycker också att många av de som är där har inte speciellt stora problem, många av de problemen går att lösa själv. Många problem som är med har jag själv haft med min ponny, men de har jag fått lösa själv och det går alldeles utmärkt. De måste försöka och lägga TID på det. Men det är ju bra att de får hjälp med de, på så sätt har de ju vunnit eftersom de har insett att de har ett problem. Men jag tycker att den ponnyn som inte kunde stanna på framhoppningen & ponnyn som inte gick att sko skulle fått vara med. Men vi får se hur resten av säsongen blir :)



/ Amanda

HIIIISSS

Jag tycker det är så sjuuukt snyggt med brun utrustning, särskilt ljusbrun. Jag tycker dock att på svarta och vita hästar passar svart mest. Jag skulle gärna velat ha brun utrustning, men min är ju inte så pjåkig heller. Innan för några år sen var det inte så vanligt med brunt men nu är det jättevanligt! Det snyggasste är ju när bruna / skäckar (brun & vit) har brunt.



Matchar in så perfekt alltså. Jag tror att innan vågade inte alla ha brunt för att de tyckte det såg konstigt ut men sen börja en sen kom alla andra. Så verkligen en hiss till all brun utrustning! Men jag tycker svart är snyggt också, men brun är snäppet snyggare ;)

/ Amanda

GRAAATTISS!

GRAAATTTIIIISSS VÄRLDENS BÄSTA JENNNYYYY!

:D

MÅNGA KRAMAR / Amanda & (Millan)


Hoppningarna :)

Kollade ni? Rolf-Göran fick ett pet och Svante Johansson fick 12 fel. Han red en "ny" häst som inte han har tävlat så mycket innan, blev lite slarvfel men det är en häst som kommer kunna hoppa bra rundor. Jag tror att Marcus Ehning vann eller något sånt :)



Rolf -Göran och Ninja la Silla i falsterbo :)

/ Amanda

Solsken !

Idag skrittade jag ut och pappa följde med. Det var JÄTTEMYSIGT, massa sol och fint väder. Skrittade på LV4 i ungefär 1 timme, det var mssor av folk som var ute och gick  och man blir alltid lika glad när folk stannar och säger att det ser så fint ut. Det uppskattas verkligen! Pappa tog några bilder, så här kommer de :) KVALITÈTSTID!

Bilderna är klickbara


/ Amanda

Missa inte

Nu sänds världshoppningarna på tv SVT 1 , Rolf- Göran Bengtsson och Svante Johansson är med, så missa inte det :)

/ Amanda

Saknar ♥

Det jag saknar mest med zingo är de dagarna när solen lyser man sätter på utrustningen och rider iväg. Det enda man hör är naturen och hästen man älskar mest! ♥ Jag skulle göra allt för att få tillbaka det, för att få rida iväg med zingo och bara njuta. De dagarna de regnar och man lastar in sakerna och åker iväg till ridhuset. Rider och allt bara går som det ska, allt stämmer och det känns som man bara sitter där och allt ät helt perfekt. De dagarna man går ut i hagen och gosar, han följer efter mig och litar på mig, det är det som betyder mest. När tränar och tränar inget går som det ska och man blir så sur, men sen upptäcker man att man älskar hästen, man ska inte vara sura på varandra. Jag saknar att smörja alla saker innan tävlingen, pirret i magen och när man kommer ut på banan och tänker, och bara rider. Hästen hoppar så fantastiskt och man blir till ETT. Ingen kan slå dessa känslorna, jag saknar verkligen allt och alla de små sakerna. Snälla ge oss de tillbaka!



Jag älskar dig Ringo och vill aldrig lämna dig! ♥♥

/ Amanda

Fina shabrak!

Jag tror inte jag har visat mitt shabrak som jag beställde. Millan beställde ju ett likadant fast i andra färger, om ni har sett de får ni se de igen, :)



Millans :)



Mitt

Snygga va? De är faktiskt riktigt coola :D

tidig morgon

Är ni pigga och glada? :D Jag var och fodrade för en någon timme sen så jag fick gå upp tidigt idag, synd att hästarna inte kan fodra sig själva. Snart ska jag ner i stallet och ta ut Ringo, det ska nog bli mycket sol idag, DET GILLAS! :)

/ Amanda


Ni visste väl?

Ni vet väl att om ni vill bli länkade eller gästblogga här så får ni JÄTTE gärna bli/göra det. Millan och jag tycker bara det är kul, så skicka ett mejl om ni vill gästblogga till [email protected] eller [email protected]

Så hör bara av er, det är jättekul om ni vill det!

Puss

/ Amanda & Millan <3

Ringo <3

Idag så skrittade jag ringo med millan. Han var faktiskt inte SÅ jättepigg idag, men om jag tycker att han inte är så pigg så är han fortfarande pigg xD När jag kom till stallet för att ta in var zingo själv ute och bara gnägga och sprang. Så synd om han, det är ju inte speciellt bra för hans ben heller.. Men när jag tog in honom myste jag lite med honom, då var han jätte glad! Imorgon ska jag också ta med min kamera till stallet så millan kan filma när vi gör frihetsdressyr, det är faktsikt väldigt kul! :)



Fina sommarbilder!

/ Amanda

Hoppas

Om allt går som det ska så ska Daniella Eriksson fotta mig och Millan imorgon. Förhoppningsvis kommer det bli en ny header & design här på bloggen, kul va? Det ska nog bli ganska fint väder imorgon också så hoppas det blir fina bilder. Vad säger ni om det? :)

Och jag måste bara säga till er att ni som skriver så fina kommentarer, man blir så glad! Fina ni är! <3

Vad ska ni göra ikväll? Jag ska antingen vara med millan och gå ut, eller så ska vi kolla på film hemma hos elvira, MYSIGT (L). Måste berätta att millan tog jättesöta bilder på hästarna i hagen idag, så vi får se när hon lägger upp de.Och idag har jag suttit jättelänge och sorterat alla bilder på zingo,jävlar vad många jag hade!

/ Amanda



Daniella foto.

Diss

Något som går helt bort från mig är om man har tex en brun sadel med svart träns eller tvärt om. Särskilt om det bruna är ljustbrun. Man kan säga att jag är lite matchnings freak, så jag skulle aldrig kunna ha en brun sadel med svart träns eller något annat. I dressyren får man ju tom avdrag för såna här saker, men jag tycker att det ser helt konstigt ut. Jag tycker att det är en annan sak om man har mörk brun så det nästan inte syns, men det är fortfarande fult. Men hur tänker man om man köper saker i olika färger? Men sen kanske jag är lite överkänslig, men detta är bara hur jag tycker. Men en sak jag kan tycka är snyggt det är om man tex har en brun sadel men sen har svarta stigläder, sadelgjord och sånt till, för då ser det ändå ut som att man har tänkt lite.

På min förra ponny Akita brukade vi hemma rida i ljustbrunt träns och svart annat, inte såå snyggt precis. Men det tyckte jag inte då heller ;)



Inte så snyggt, helt klart en diss. Men fiiin ponny <3

/ Amanda

Röd outfit

Vad tycker ni om denna helröda outfit? Jag tycker röd färg är SKIT coolt, för det sticker ut så mycket. Men detta är kanske lite för mycket, men jag hade nog kunnat ha det, jag menar det är aldrig fel att matcha, hah a:)



Vad säger ni? Jag älskar Charles owen hjälmen, DEN ÄR SÅ SNYGG! Och scapa shabraket är också skitsnyggt, kanske blir nästa inköp?

Men min kompis (elvira) hon matchar rött, fast dock inte så mycket. Hon har rött jw shbark+luva och sen röda stövlar. Jag vet vad hon ska få i födelsedags present av mig ;) Hahah!



/ Amanda

millan gör inlägg !<3










Godnatt

Godnatt på er alla fina!

Hörs imorgon!

Puss sovgott!

/ Amanda

Gulliga bilder! ;)

Här kommer några bilder på zingo i hagen för några dagar sen,

en bra blogg inhåller många bilder, sant? ;)



Lite charmig är han allt ;)
/ Amanda

BUSEN!



BUSEPONNYN!

Ni ser bara små konturer men man ser ändå att han är lite busig! Men jag ska se om någon kan filma någon dag så kan jag lägga upp det här, vill ni det? :)

/ Amanda

HEJHOPP!

Idag skritta jag ut med elvira och millan barbacka, han var väldigt pigg men inte lika pigg som de andra dagarna. Kom hem väldigt tidigt idag men åkte i för sig till stallet tidigare, så där har vi väl förklaringen, haha :) Alltsåmin häst är så rolig, när jag gör "frihetsdressyr" med honom och jag ber honom gå iväg från mig blir han skit sur och bockar. Fotade det idag, så ni ska få se. Bilderna är suddiga, men bättre än inga alls :)

Puss

/ Amanda


Hiss

Jag tycker jag använder typ världens bästa linement. Det heter linement blue och är ganska vanligt, det innehåller INGA dopningsubstanser (den nya alltså) och fungerar bra. Jag tar på linement varje dag på ringos sena och knä, jag tycker det fungerar väldigt bra. När vi tränade hårt brukade jag ta på det på alla ben och sen med back on track över. Men vill verkligen tipsa er om detta, det säljs ungefär överallt. Det bästa jag provat iaf :))



OBS; Den med blå kork är den gamla och har 4 dagars karens. Den med svart kork innehåller inga dopningsubstanser och det står tydligt på flaskan ;)

/Amanda

Pigg ponny :)

Idag skritta jag ut ringo i ungefär 45 minuter, Han gick SUPER bra. Även fast han hade myror i byxorna gick han super, fan vad jag älskar min ponny. Han var jättepigg men trampade under sig bra! Sen åkte jag till gymmet och gymma 45 minuter, man måste ju vara tränad trots att man rider ;) Sen åkte jag och fodrade och alla var så söta.


Tävling

http://johannagrant.shapemeup.se/2011/01/27/bloggtavling/#comments

Stallet,

Nu blir det stallet snart då jag ska dit och skritta min polle. Idag måste det bli mycket jobb, eftersom han har överskotts energi så det räcker för hela Sverige! Men hellre för pigg tycker jag.

/ Amanda


TH'A PICS


TH'A PICS


ALLTSÅ, jag tycker det är gaalet snyggt med en sån här martingal! Jag vet att de har en funktion, men de är såå snygga!

Var bara tvungen!



Snyggt va?

/ Amanda

Hjälptyglar

Ibland vill man att hästen ska jobba mer ordentligt, om man känner att de inte riktigt jobbar in under sig rätt eller ja. Man kan ju använda sig av olika typer av hjälp, jag tycker verkligen inte det är fel, det är bra om hästen inte brukar gå rätt, för den måste arbeta rätt för att kunna muskla upp sig och inte överanstränga sig. Men det är inte bra att rida med hjälp varje dag, de kan bli att de bara går där för att det inte ska vara jobbigt för de.

Den utrustningen jag använder är :

Förbygel/ Martingal

Jättebra när man rider ut eller hoppar och hästen drar upp huvudet. Själv använder jag förbygel eftersom jag tycker det är snyggare.



Gramman

Jag tycker verkligen inte man ska använda gramman för mycket, det kan ge fel inverkan på hästen. Men det är bra att använda det ibland för att få hästen att trampa under sig med hjälp av att de höjer ryggen. Själv äger jag ingen gramman.



Halsförlängare

Halsförlängare ser man mycket på ridskolor. Jag gillar inte att rida på det för det känns som att hästen bara går. Jag har ridit med det några gånger på ringo och man känner hur mycket han slappnar av. Värt att pröva!



Det var mina tips på hjälptyglar jag använder. :)

/ Amanda

Life is to live

Hej allihopa!

Idag skritta jag ut en mysig runda med millan. Vi skritta på LV4, och våra hästar hade damp. Vi tänkte ta lite bilder, de blev några men VÄLDIGT mörka, så vi får se om det går att redigera bort. Annars kommer det kanske nya bilder snart... Men så när jag fotade millan fick Winston damp för han ville inte gå iväg när jag stod kvar. Sen när winston börja dampa så börja ringo dampa. Sen gick det bra, sen när millan skulle fota mig så gick jag bort sen när jag vände tillbaka for han tillbaka och dampa lite på vägen. Min ponny har så SJUKT mycket överskottsenergi. Sen när vi skritta så börja min häst takta och bocka, han är sååå knäpp! Men han är så sjukt sööt! Bilderna kommer nog upp imorgon, ska se om jag hinner innan jag ska till stallet.

Puss på er! <3



Gullig bild på En av ringos bästa kompisar Marco! :)

/ Amanda

TIPS

Just nu har de 25-40 % på kingslands vintercollektion på Cheval ridsport och 10 % på andra kingsland kläder. Jag som gillar kingsland vill verkligen rekomendera det!

Checka in HÄR

Detta hade jag gärna haft ;)



ÄLSKAR VÄSTEN!

/ Amanda :)

Millan <3

Nu tycker jag att millan ska bita ihop och fortsätta blogga med mig. Jag tror att millan behöver inpration från er läsare, det behöver jag också! Det är faktiskt inte så jävla lätt att blogga, man måste tänka på vad man ska skriva för att få er intresserade, hur man ska skriva det och allt annat. Men inspration från andra bloggar så kommer man jävligt långt, men från er kommer man mycket längre.

Så säg vad ni tycker och allt.

Jag behöver inspration, säkert millan också.. <3



Människor ger braaa inspration! :)

HEJA ER !

/ Amanda

HEJ IGEN// MILLAN

Hej igen :P

jag har inte berättat så mycket om mina syskon victor, c-m och amanda..

men nu kan ni få höra ,
victor.
V= ILD
I= NTE FUL
C= OOL
T= YCKER OM
O= RDENTLIG
R= OLIG

min andra bror som e 16..

C= P
M= EDEL SNÄLL

min lilla syster amanda:
A= lvarligt skadad..
M= ILLANS SYSTER
A= LLTID VID MIN SIDA
N= ALLE LOVER
D= UKTIG
A= LÄRGISK MOT BAKTERIER ...

OCH ELVIRA :
E= NVIS
L= YDER
V= ÄLDIGT LITEN
I= NGEN POJKVÄN
S= ATSA PÅ DENNA SNYGGA BRUD

( GÖR DETTA BARA FÖR ATT GÖRA LIKA MÅNGA INLÄGG SOM SYRRAN )


VICTOR
AMANDA
ELVIS

hallllloj igen :D// millan

Här kommer lite bilder sen 40- års festen i lördags :D


hallllloj igen :D// millan

Idag har jag inte ridigt för att winstone blev vaxinerad i söndags , ska skritta imon och myssssa med min älskling <3


heeejhoooppp :)// millan

hej hopppp alla läsare :D<3

idag har jag och Amanda och elvira varit i stan , amanda köpte en jävla massa ...:P
elvira och jag köpte 3 saker 1 av sakerna va en bkool på bk, mmmuuummmsss !!

men sen köpte jag också en:
tjooollll på monkiii, 60 kr
tröjjjja på mokiii, 80 kr
bkool kola, burger king, 15 kr




tröja 80 kr :D

ÄLSKAR REA !!














VILA

Idag har Ringo vilat igen. Fy vad jag varit dålig på att rida den sista veeckan. Jag var i stan med Elvira och Millan, hittade jättemycket snygga rea kläder :D Men iaf så i morse när jag skulle ta ut så var ingen häst ute, fick åka tillbaka till skolan sen på rasten släppa ut honom. Jobbigt , mamma mockade och sånt idag så jag skulle hinna. När jag kom hem åkte jag till stallet och borsta på ringo, han tycker det är så mysigt! <3 Vet ni? Jag borstar aaaltid min häst varje dag, tycker det är en stooor del i sammanhållningen med sin häst, det ger mycket tillit. Sen strecha jag honom lite, det är ju också viktigt :)

Imorgon måste jag skritta annars kommer min häst explodera så pigg som han var igår. GALET :D



Puss / Amanda


WEEEBBEEER :D

hahaha, pratar med lilla weber på msn, sheeee´s craaaazy xD

Känner att jag är hennes lilla psyckolog eller vad fan det heter.

Men iaf tycker jag om weber, fast hon är ett sär och är lite efterbliven, inte så bra på svenska heller. Men Isabelle är en fälttävlansryttare som har en häst som heter Chino, snygg häst ;) Hon jobbar hos Sven Inge och hon är jääävligt galen, många fina minnen med den tjejen <3

Men ni kan ju kolla in på hennes blogg, hon skriver faktiskt skit bra. En av de bästa bloggarna. Där kan ni läsa om hennes träning, hennes ridning och mycket mer ;)

LÄS HÄR

LÄS HÄR

LÄS HÄR


/ Amanda


Grattis!

GRATTIS TILL LOUVISA SOM FYLLER 1 ÅR IDAG :D



Älskar dig <3

/ Amanda

Fundering

hej alla underbara läsare!

Vet ni vad jag ofta tänker på? Liksom vem är det som läser vår blogg egentligen? Statistiken har ökat jättemycket nu på senare tid, JÄTTEKUL :D Men det ska ju klart bli fler, jag älskar när man klickar in på statistiken och ser att den har höjts jättemycket, det ägerr juu ;) Men ni måste hjälpa oss, vad ska vi skriva om, hur ska vi skriva och sånt. Men det är en sak jag funderar på myckert xD



/ Amanda

tävling



http://carlssonpataket.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html

http://carlssonpataket.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html

http://carlssonpataket.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html


/ Amanda

gästbloggar

Hej jag heter sofie och är 12 år, jag bor i malmö med min kanin Putte. Jag har en medryttarhäst som står på södra sallerup som heter Spejder Skate fast hon kallas Zammi. Jag har haft henne nu sen i jul och just nu är hon super pigg då hon inte gick på en månad för hon var sjuk. Hon är 14år och har startat en hopptävling på 90 cm men till våren/sommaren ska jag hopp och dressyr tävla henne lite:). Jag har hållt på med hästar sen jag var 6 år och rider på ridskolan mcr, där jag har tävlar och rider i en hoppgrupp. Jag och Amanda har känt varandra ett tag, jag vet faktiskt inte hur vi lärde känna varandra men det var våra mammor som blev kompisar eller något sånt;). Vi har också gått på några ridläger tillsammans, 3 på sfrk tror jag och 1 hos Jenny som vi båda tränar för. Amanda är en väldigt duktig ryttare och har en super fin ponny som heter Ringo som ni antagligen känner till.
Amanda är en väldigt snäll och omtänksam vän men vi träffas ofta bara på sommrarna för då brukar vi åka upp till Falsterbo och bo där, så vi träffas nästan aldrig på vintern eller hösten :(. Vi har haft väldigt roliga sommrar när vi gått på falsterbo horse show, badad och bara träffats och haft kul :). Det var nog det jag kom på men ni får några bilder på Zammi och någon bild från lägret :). Läs gärna min blogg också www.absolutohlsson.blogg.se :).
 Ha det bra :).

Min tävlingsutrustning,



Hjälm- Charles Owen
Väst- Rider´s company
Stövlar- Pioneer
Kavaj- Hööks
Skjorta- Hööks
Ridbyxor- Hööks

Det är min tävlingsutrustning. :)

/ Amanda

kim andersson !!!// millan

en häst blogg , men jag e ju också en handbolls nörd så nu får ni se min pojke !!<3





kim är som kuddden i sängen.
kim är som bilen på vägen.
kim är som stjärnorna i mörkret
kim är som choklad hjärtarna i asken
kim är som millan med hästarna (bäst)
kim är helt enkelt min pojke och sveriges hjälte !!!



LOOOOVEE IS IN THE AIR <3


Dissseeen

Det var länge sedan det var en diss, så nu blir det en diss.




När ni ser ddetta träns tänker ni säkert, vad är det för fel på det? Men det är inget vanligt träns, det är ett reflexträns. Där tycker jag faktiskt att gränsen går, visst kan man ha täcke, boots, benskydd och massa annat. Men liksom ett träns? Snart har vi väl reflexsadlar. jag tycker att reflexer är såå fult, men det är ju nödvändigt. Jag själv skulle aldrig köpt ett sånt träns...

/ Amanda

Godnatt

Godnatt alla fina läsare,
imorgon är en ny dag med nya tag.

Oj, vad jag lät poetisk xD

Puss på er allihopa,

och ni vet väl att ni är underbara? ;)




/ Amanda

Lastningen

Ja, idag blev det lastträning. Gick hur enkelt som helst, rakt upp redan från början. Skönt när allt är som det ska, iallafall inom den fronten.

Men hursomhelst blir det ingen stenestad imorgon för pappa kunde inte den tiden, men förhoppningsvis blir det denna veckan ! Vi måste fixa vår transport också för att bromsen på ena hjulet har typ frusit så det går inte att köra. Det är ju en bit att köra, tar 2 h till stenestad, och sen måste vi ha en speciell vetrinär som bara jobbar där någon gång i månaden. Hon reser runt i länder i Europa för att jobba, hon är jättebra!



HAHAH, fint va? :D

/ Amanda

CHILLLLL

Ikväll kommer det bli en chill kväll, först solsidan sen no ordinary family. Men det bästa är att elvira och de har jättemycket godis och läsk kvar från festen, så det blir KRÄNGA! :D



Godis och läsk från festen, jävligt chilllll! :D

/ Amanda

COOOOLINGAR :D/MILLAN

tjjjeeennniiiisss ppppeeennniiiss :P

nu e det så har att jag och amanda kom inte hem förens halv 3 inatt .. :P
och jag skulle ta ut hästarna , jippi :P
men jag slet upp min pappa så vi gick till stallet och släppte ut hästarna sen skulle jag göra iornig efter som jag hade tid till det när vi ändå var där...
så bad jag pappa fylla på vatten till WINSTONE men han gick och fyllde på till QUEENIE istället jag bara:

- pappi , vad gör du du ska fylla på till winstone.

pappas svar:

- men queenie ska väl också ha vatten , :P

- men pappa hon e ute elvira bytar det sen ...

pappa,

neej men det kan hon ju inte göra nu har jag ju redan fyllt på :P

jag har en yr pappa :P




Sommmarsaknad!

Fan vad jag saknar sommaren, heeelt sjukt!

I somras stod Millans, min och elviras hästar på knösen i en sommarhage. Det var jättemysigt, men lite jobbigt att ta sig ut där varje dag. Perfekta ridvägar fanns det också, de ligger liksom ute i skanör. Nästan rakt ner till havet, dock ligger där en naken camping väldigt nära... Först gick alla tre hästar tillsammas, men sen parade min och elviras hästar med varandra xD, så zingo fick stå i en hage bredvid. Men bara lukten av sommar, av flugsprej, alla småsaker gör sin del av sommaren. Hade inte tackat nej till sommaren nu, men en sak var jävligt dåligt, det var i somras min ponny blev skadad, tänk, det har gått ett helt halvår!



En jättefin bild på en av ridskole ponnyerna, ruby :)



Love you <3

/ Amanda

lyckad kväll

Säger bara att det var en lyckad kväll. Det bblev ju ganska sent så skulle jag ta ut min häst i morse, jobbigt! hahha, men det gick och nu är jag faktiskt inte alls trött längre. Men jag har väääldigt ont i min hals, eftersom jag har haft hosta länge och sen sjöng jag ganska mycket igår. Ikväll blir det solsidan, YES !

Ska prata med pappa om vi kan lastträna lite idag, ska ju iväg imorgon.... Jag vill inte veta..

/ Amanda


HEEEEEEEJ

Nu sittttter jag här med amanda och hon har damp !
men det e ju inten nyhet :P
idag har jag inte ridigt för vi ska på 40 års fest Elvira molins mamma fyllde år igår , Grattis grattis till henne :D
nu orkar jag inte blogga mer hadet ... ;)
pusssss



GODMORGON!

Godmorgon alla glada!

Jag var för en stund sen i stallet och fodra, härligt liksom när man somnar sent, men vad gör man inte för sin häst. Snart ska jag åka till stallet igen och rida, mocka och sånt. Ikväll har Elviras mamma fest och vi ska typ vara värdinnor. Men i alla fall, så måste vi åka ganska tidigt så det får bli zingo nu på morgonen :)

Jag glömde berätta om igår, igår så släppte jag ut min ponny i hagen medans jag mocka och sånt, alla hästar var inne så han fick gå ut i en hage tio meter från stallet. Sen när jag var klar gick jag till honom och gjorde lite frihetsdressyr, (berättar mer om det sen) efter ett tag tänkte jag, men jag hämtar min hjälm. Så jag hämtade den och sedan satt jag upp på zingo, jag hade inget träns och jag ska berätta för er att det är en JÄTTEBRA övning :)

/ Amanda



Grimma går också bra :)

Sommaren 09-10

Hej på er!

Sommaren 09, och 10 var jag på träningsläger hos min tränare Jenny Kryhl. Det var superroligt båda åren, men 10 hade jag ju inte min egen ponny eftersom han blev halt någon vecka innan. Men 09 hade jag Ringo och det var min första sommar med honom, man kan ju se på bilderna hur mycket vi har förändras, han var en helt annan häst då. Orutinerad och oriden. Men det var ett hoppläger därvi red både terräng, banhoppning, hoppa på gräsbana, red galopp på jägerro, körde, uteritter m.m. Super kul!

Saknar !



HAPPYFACE:D



En utveckling för både mig, ringo och allt däremellan :)


Usch



Ja ungefär så här ser våra hagar ut, inte kul. Ringo vill ju inte gå i massa vatten, som tur har vi som har torrt längst upp i hagen iaf, där brukar ringo stå. Millans hage är precis bredvid, men förmodligen får min ponny byta hage till våren, eftersom denna vi har nu är så FRUKTANSVÄRT dålig. Men vi får se hur det bir med det, jag tycker iaf att hage är viktigt eftersom han spenderar så lång tid i hagen varje dag!

usch på vintern!

/ Amanda

Sommaaar ♥

Saknar inte ni sommaren? Vill så gärna ha sommar nu, detta är så fruktansvärt. Men snön har ju iaf smält bort, ett steg närmare. Men jag tror ju att det kommer komma mer snö, tänk på förra året var deet snö ända in i februari/mars. Usch, hoppas inte det blir så i år.

Här kommer iaf härliga sommarbilder som jag älskar! ♥♥♥

ENJOY :)



Bilder tagna av Louvisa Grotte ♥

/ Amanda

HAAALLÅÅÅÅÅÅÅ? / Ringo <3




Gullig jag är vaa? Idag ska iaf zingo vila eftersom jag inte hinner rida.

/ Ringo, hihih <3


Gästbloggning!

Hejsan allihop,
Jag tänkte hoppa in i falsterboryttarnas blogg och
gästblogga lite. Mitt namn är alex och jag har en
ganska stor blogg på xelaaa.blogg.se. Jag fyller 19
år till sommaren och min blogg fyller ett år i Maj
tror jag. Hm, tänkte berätta lite om mig själv till en
början med. Jag har nyligen köpt en häst från Polen
som importerades  direkt därifrån i lördags. En supersöt
liten (stor :o) storhäst på fem år. En riktigt go häst med
myror i kroppen. Han är väldigt sprallig men jättesnäll.
Han vill så väl. En snygg skimmelvalack med power i steget
och hoppar jättefint. Han har väl inte gjort sådär jättemkt i
polen, men han är superlättlärd så vi kommer ha jätteroligt
tillsammans tror jag. Tidigare har jag haft många ponnys. Har
dessutom jobbat i över två år i ett stort försäljningssall där jag
fått rida fantastiskt många hästar. Min dröm är att senare gå
unghästutbildningen i flyinge samt gå hovslagarutbildningen.



På min blogg kan ni följa min väg mot mina mål. Ingenting är omöjligt.

Amanda tyckte jag skulle berätta lite om hur jag har
gjort för att bygga upp min blogg.

För det första så satsar jag på MÅNGA bilder. Inte förmånga
i varje inlägg, men det är sällan jag lägger upp ett inlägg UTAN bilder.

Jag satsar på att skriva hyffsat många inlägg om dagen,
med mycket åsikter om utrustning. Hästfolk har en förmåga
att tycka sånt är jätteroligt. 

Jag har fått hjälp och skaffa en snygg design. Jag tror
det är ganska viktigt, då det trots allt är första intrycket.
Jag vet ju hur jag själv vill att en blogg ska vara. Jag vill
känna att det ser proffsigt ut.

Jag skulle heller aldrig ha en massa stavfel i bloggen.
Big no no. Det blir bara jobbigt för läsarna.

Var dig SJÄLV! Skriv om vad DU hade velat läsa! :D


Kom ihåg att aldrig bli ledsna över elaka människor på internet.
De är oftast anonyma och försök att se det som att de inte finns.
För, vågar de inte ens stå för det de kläckt ur sig, så finns det ingen
anledning att lägga energi på dem :) Hästvärlden är en grym värld ibland!


Sen gäller det att synas. Kommentera många bloggar. Visa
upp dig. Skriv din bloggadress överallt. Hela tiden.

Ungefär så har jag gjort och det har fungerat. Hoppas ni fick lite 
tips här nu på vägen :D 

Jag hoppas ni har orkat läsa hela inlägget och att ni inte blev alltför
uttråkade ;) Kika gärna in på min blogg, har ni frågor, så fråga på!
Jag svarar alltid!



http://xelaaa.blogg.se/

http://xelaaa.blogg.se/

http://xelaaa.blogg.se/

http://xelaaa.blogg.se/

Baby please don´t go.

Älskade Ringo!

Jag älskar dig, jag vill aldrig lämna dig. Jag mår så jävla dåligt varje dag när jag tänker på hur detta kommer sluta, jag vill inte. Jag vill alltid ha dig hhär hos mig för du är den jag älskar mest i hela universum. Jag kan ge upp allt för dig, och det tänker jag göra. Vill inte, kan inte , du får inte lämna mig. Snälla du är min ängel, det var meningen att det skulle vara du och jag, jag vill ha det såhär. Jag kommer aldrig kunna acceptera så som det är, för det var inte meningen att det skulle vara såhär. Alla minnen jag har med dig är underbara, alla stunder med dig längtar jag bara tillbaka till. Jag skulle aldriog i hela mitt liv vilja lämna dig, du får inte, kämpa. Min älskaling betyder mest i hela världen och utan dig är jag ingenting. Jag vill inte ge upp, aldrig, snälla kan du inte bara bli frisk. Leva med mmig och skapa nya stunder och minnen? Jag skull egöra allt för dig, jag visste redan från första sekunden att det var vi, mitt leende kommer aldrig slockna från första gången jag satt på dig. Mina minnen lever vidare, men de vill vara med oss.

Snälla, my dear angel, i´m asking you to stay.

I will always love you, jag kan inte beskriva min kärlek till dig. den är för stor. Snälla! <3



Vi har det lilla extra, kämpa ! <3

/ din amanda <3

Hiss

Förra året köpte jag en ny sadel till min ponny. Jag betalade den HELT själv, och det var faktsikt en väldigt bra investering. Den var väldigt dyr, eftersom den var specialutpassad till min ponny. Enligt mig är det A-Ö att sadlen ligger bra, om den inte gör det så kan så mycket gå fel, därför valde vi att pröva ut en sadel. Jag kan ju säga som så¨att jag älskar min sadel, den är jätteskön och har jättebra kvalité. Min ponny är väldigt spetsig, så den är anpassad efter det och det känns tryggt att veta att den ligger bra. Sadelutprövaren var Jerry Johansson och min mamma känner honom, och man kan ju säga att allt han köper in har JÄVLIGT bra kvalité.

Är iaf supernöjd med min sadel!



Så min hiss går till prestige golden star!

/ Amanda

hej alla läsare !// MILLAN

idag har jag och amanda ridigt till kiosken och köpt godis... GGGOOOOTTT !!!


GOOOOOOD // MILLAN

hoppas hoppas det går som jag vill för då har jag denna hjälmen den 27 FEBRUARI PÅ MIN FÖDELSEDAG :D





HEEEEEEEJ// millan

Detta är en häst blogg men nu måste jag bara berätta vad som hände idag ,..
min kompis skulle smiska mig medans jag hade min mobil i handen och han träffa olykligt min mobil den flög 20 meter rätt ner på sen golvet :(

så här ser den ut ...







* DREGGEL!

Just nu sitter jag och dregglar över denna översnygga outfiten! Perfekt att ha på tävling! Jag personligen tycker att HL är skitsnyggt, även den bruna men jag har fastnat för denna, det finns bara ett problem. Jag har inte hittat ett enda ställe som säljer HL, och jag har till och med letat på hastnet! Så om ni vet var det kan finnas får ni gärna ge förslag!

Puss på er

/ Amanda




Man kan ju bara döööö! <3

Transport outfit blååå

Här kommer en blå transport outfit, men som också är liiite dyrare, får se vad ni tycker om den!



Täcke- 925
Transportskydd- 749
Grimma- 949

Totalt: 2623 kr

Jag personligen själv hade aldrig lagt ner så här mycket pengar på en transport outfit. Den är ju jävligt snygg, men lika bra som sakerna från hööks. Grimman är från dyón, täcket och transportskydden är från Shocklemöblhe. Men grimman är faktiskt jävligt cool, för på vissa delar av den är det som ett träns, skitsnyggt! Men enligt mig är det inte värt det, men jag hade ju inte sagt nej om jag fick något av det gratis!

/Amanda

Diskutionsämne

Hej!

Idag diskuterade jag, millan och elvira om hästhållningen. Hästhållningen i Sverige har en väldigt högstandard om man jämför med många andra länder, den är väldigt olik och det vi ser som självklart tycker många i andra länder att det inte är självklart. I många länder slår de mycket på hästarna, de får inte tillräckligt mat, de får kanske inte komma ut och mycket annat. Men man får ju också tänka på att man har åkt runt till varje gård och kollat, det finns MÅNGA ställen utomlands som tar vääldigt bra hand om sina hästar och MÅNGA här i Sverige som inte tar hand om sina hästar så bra, allt är relativt.

Vad tycker ni? Ni vet att ni får kommentera VAD ni vill VAD ni tycker, detta är bara min åsikt ;)

Men ni måste kolla på denna hemska länk.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8430528.ab


Usch, blir så ledsen när man läser sånt här!

/ Amanda

TAGGA STALLET!

WOOOOOOOOWW, nu åker jag till stallet.  Skritta min häst och FOTA HAGEN! Just nu är jag ganska pigg, jahada! Nä men nu bär det av till stallet och jag kommer att åkt dit nu, måste mocka och sånt innan jag tar in.

+ Att min häst är världens finatse och jag älskar honom <3



Svettig ponny efter hårt pass förra vintern :D

/ Amanda

hallllloj:D// millan

Hej igen efter ett jättttttttttte långt inlägg så kommer det ett kortare :P

jag ska hissa tretorn stövlarna, jag köpte att par i sommras på falsterbo för 2700 kr fett värt det tycker jag ..
jag fick bättre feste i stigbyglarna dom e bekvämma och formar sig efter foten och det känns som man har ett par gympa skor på sig man kan lixom böja upp och ner utan att det tar emot :D
inte det att dom e bra dom e ju sjukt snyggggggga !!!

puss puss


HEEEEEEEJ// millan

Hej allllihopppa idag har jag tänkt berätta om hur mitt häst intresse börja :D
e ni beräddddda?


Redan när jag föddes jobba min mamma som ridande polis i malmö.
asså hon va ju mamma ledig men ja:P
ja i alla fall så följde jag ju med mamma till jobbet när hon va där och hälsade på med mig, jag fick sitta men min mammas kollleeggga erdan då.
men det räknas väl ej ...
ja men sen fortsatte jag med ridningen när jag va 4 år börja jag på ridskola jag red på MCR i malmö precis bredvid min mammas jobb jag tyckte det va jätte kul och fortsatte, redan då ville jag rida dom bussigaste hästarna och om jag trilla av va det bara upp i sadelen igen :P
sen så kom mina föreldrar fram till att det va lite långt att köra hela vägen till malmö 2 ggr i veckan så då började jag på lillhagens ridskola...
däe börja jag ungifär när jag var 6 och jag red med min kompis Alexandra filipovic, där hade jag en favorit häst som hete Zorro.
sen slutade jag på lillhagen när jag va kanske 7-8 och började rida på SFRK där jag har ridigt i många år, låter gammalt men faktiskt. Där hade hag den bästa ridläraren man  kan tänka sig ha JENNY KRYHL världens bästa ridlärare , jag lärde mig oehört mycket och när jag va 9 år fick jag min/mammas häst Barringer men han kallades Barry, han var en gammal galoppör men han ville inte mer så min mamma kände killen som ägde barry och han sa att vi fick honom och japp det fick vi han kom till storevång stallet en tisdag och jag gick i 2 mamma va och jobba deb dageb så jag och min pappa fick åka ditt och ta vär stora häst han va faktiskt 165 cm ...
ja i alla fall så kom han i en stor lastbil jag red honom mycket i början för jenny och trilla av varenda gång :P
men som sagt jag hoppa upp igen som inget hade hänt men sen blev det mer att va på SFRK för där hade jag ju Amanda som jag nu e syster me kan ni fatta ?
det kan inte jag men övergå till min häst historia,
och började skötta en häst som hette bambi en bussig häst till..
blev kanske avkastad någon gång så men inte vad jag kommer ihåg..
men sen hände inget speciellt ett halvär ftamåt då vi fick avliva barry :(
jag va SÅ ledsen !
men det kunde haf ju inte göra något åt jag fick läcka såren och jobba vidare.
jag fortsate rida på sfrk och sen kom den stora dagen !
jag och elvira molin ni vet ?
skaffa en liten b-ponny som hete jersey vi ägde inte henne men vi låna henne hon stod på ett stall som hete knävångsstallet vi hade henne 2 år och senfick vi lämna tillbaka henne :(
jag blev för lång ;(
då blev det sommar 09 och jag ville ha en d-ponny jag slet sönder mamma och pappa så mamma fråga runt och en av alla mamma fråga var det mia då hade mia nyss flyttat ut på gård och just den dagen va mias granar där och dom sa ja vi har en kusin som har en d-ponny som hon vill sälja..
mamma tog nummeret och ringde ditt och jag blev ju as glad vi åkte och testa d-ponnyn och det va inte vilken d.ponny som helst det va den perfekta söta snälla personliga älskade killen wintone som nu är min !
men ialla fall så testa vi winstone och jag blev förälskad ni vet !
man bara känner hur man njuter av hur roligt och mysigt och perfrkt det är?
det vet jag för så kände jag !
han skulle bli min och det var bestämmt i mina tankar vi testade winstone en lördag och fick han lördagen veckan efter en av dom lyckligaste dagarna i mitt liv !
den dagen han kom tog jag med min nya grimma och nya fina borstar och vänta och vänta !
och då stod vi på sommar bete så han kom direkt dittt vi släppte tillsammans honom med gina elviras häst och jersey som va kvar då men hon skulle åka veckan efter ..
under tiden sen jag fick jersey så tappa jag och amanda kontakten helt och träffades aldrig men vi red ju båda för jenny och hon fick sin d-ponny ringo och vi börja tränna för jenne tillsammans på sommaren men då va vi ju blygga och prata inte med varndra men det va en sak som va så konstig och det va en gång när jag amanda red tillsammans för jenny kom korna lösa och vi skratta och var samtidigt rädda :P
sen i slutet på sommaren va det ju igentligen meningen att vi skulle lämna winstone men både jag och mamma hade fest oss vid honom så vi köpte honom men innan man köper en häst måste man ju göra en besiktning och han gick igenom men han hade haft en löss ben bitt i sitt ben och det tyckte inte mamma va så bra, så hon ville sänka priset för i fall det skulle hända något med hans ben igen så ja åå så svårt att förklara men i alla fall så köpte vi winstone den bästa dagen i mitt liv och det e det verkligen !!!!!!
sommaren va slut och vi skulle flytta tillfalsterbo stallet där amanda också stod underbart :D
ja vad ska jag säga detta e min häst historia...!

om jag inte skulle haft min underbara mamma skulle jag inte haft min underbaraste winstone och om jag inte skulle haft min underbara winstone skulla jag inte heller ha min underbara syster Amanda !

jag älskar er !!

(ursäkta om det finns stav fel )


puss puss
bilder winstone och jersey.


jag och jersey jag har röd jacka                       elvira och gina

elvira och jersey


min älskling <333

FETT

Hittade precis det FETASTE bettet jag någonsin sett!  SÅ JÄVA COOLT!



Kristaller på bettet liksom, varför har ingen kommit på det tidigare?! Jättecoolt tycker jag iaf,

det är från Cheval Ridsport
Lamicell och kostar 449, det är inte så farligt?

HISS! :D

/ Amanda

DISS

Jag vill dissa detta täcket från hööks. Jag tycker att hööks kopierar andras saker waaaaaaaay to much! De drar även ner på kvalitén och de ligger sämre. Om man kollar på hööks saker kan man nästan ALLTID hitta en likadan produkt i ett känt märke. Jag tycker att vissa gånger kan det vara bra, men när de gör sakerna sämre än vad den riktiga produkten är det bara riktigt pinsamt!



Hööks täcke



Rambo

Ser ni skillnad, det gör jag!

Men bortsett från detta är rambotäcket JÄVLIGT snyggt, millan har ju ett sånt rambo! Skulle själv velat ha ett brunt, men det finns mycket man vill ha! ;)

/ Amanda

Transport outfit

Här har jag plockat ihop en brun matchande outfit för transportfärden! Allt är från hööks!



Grimma - 129
Täcke- 229
Transportskydd- 249

Totalt : 607 kronor
Jag tycker att det kan kännas onödigt att lägga mer pengar på sånt här, men det är viktigt att sakerna sitter/ligger bra så att det inte sker några olyckor. Jag ska göra en till outfit som är mer exklusiv, så kan man se skillnaden, men jag tycker allt detta är skitläckert!

/ Amanda

hej alla läsare !// MILLAN


VILL HAAAA !!!


SJUKT SNYGGT !!


HEJJJ IGEN // MILLAN

FICK NYSS ETT SMS AV AMANDA DÄR DET STOD BLOGGA NU JAG E HELT SERIÖS..
MAN BLIR JU LITE SKRAJ SÅ JAG BLOGGAR FÖRFULLLLLT NU :D
IDAG SLUTA JAG KLOCKAN 12.00 IMORGON KLOCKAN 13.00 PÅGRUND AV BETYGGGGSSS SAMTAL :p
FETT NAJJJS :p
PUSS PUSS

Lovely Moments <3



Tänkte lägga ut lite bilder på zingo INNAN jag hade köpt honom. Den sista bilden är precis när han kommit ut ur lastbilen. Dethär är stunder jag ALDRIG kommer glömma!

Första gången jag provred 10/5- 09
Andra gången jag provred 11/5-09
Jag fick honom 18/5-09

Mitt hjärta, mitt allt! <3

/ Amanda

heeejhoooppp :)// millan

Nu ska jag berätta varför jag har sååå jävllllaaaa ont ..
jag red BARBAKA för marie i 40 minuter dreeesssyyyyrrrr !!
AJJJ..
jag har faktiskt as ont !
kan knappppt sitta , :P


heej // millan <3

HEJ detta e ett av mina 6 inlägg ...
jag gjorde ju inga i förgår eller igår så jag får ta igen det idag ;)
jag mår sådär just nu på grumd av olika skäl..
ett skälll att jag och Amanda har trännnnat idag I 55 MINUTER rätt skönt ämdå :P
bra jobbat gumman :D
Nu sitter jag här och väntar på en sak jag vill ha bekreftad men det verkar inte gå så bra :(
i dom andra 5 inläggen ska jag skriva en sak som gjort att jag har sånnnn fruuuukkkktttttaaaannn svärd tränings värk i ryggen...
littte nyfikna va :P

puss puss


Laserbehandling

Hej,

Min kiropraktor sa att laserbehandling kunde snabba på läkningen av senskador. Jag vill ju göra allt för att det ska bli bra, så jag undrar om någon av er vet något om detta? Om inte laserbehandling sa hon akupunktur, att det var näst bäst. Så jag hade gärna velat ha lite fakta om ni vet något och något det hade varit super! Skulle vara väldigt tacksam för svar!

/ Amanda



Plese never leave me :'( <3

Blogg.se

Fyy vad blogg.se är segt! är de det för er andra också? Datorn är det inga problem med för den laddar snabbt till andra hemsidor, skumt.

Idag har jag hunnit med jävligt mycket,jag har blivit klar med mitt SO arbete,klar med mina vantar, varit i stallet, gymmat och nu top model.

Idag fick ringo vila för han ska bara skrittas 4-6 gånger i veckan. Och på måndag ska vi på återbesök, jävligt sorgligt. Min lilla älskling <3 På gymmet gick sprang jag i 20 minuter sen gick i 20 minuter sedan styrketränade resten av tiden, duktigt va? Men vi ska till gymmet på onsdag igen,men men detta är somsagt en hästblogg och det ska handla om hästar, men det är ju viktigt även som ryttare att hålla igång. Men lilla zingo var glad idag och mycket söt. Han fäller som bara den nu, det var samma sak förra året att han fäller från nyår sen ända till typ maj, sjukt. Men han fick massa skel. Imorgon måste jag skritta så han får jobba lite. Imorgon får jag inte glömma att fota hagarna, de är sjuka!

Ni får påminna mig!

/ Amanda


YEEEES !

Ikväll är det säsongsstart för både ponnyakuten och SOLSIDAN, :D

Visste ni att förra ¨året kom min kompis med i ponnyakuten för att hennes ponny inte ville hoppa, men hon hann sälja den precis innan de börja spela in, synd va? Men detta året var det faktiskt så att jag sökte in till ponnyakuten, inte pågrund av en anledning, flera. Min häst kan ju få damp rätt som det är så det sökte jag in för. Men det var väl inte tillräckligt för att komma med, men det har ju ändå löst sig :)

Men missa inte det!

/ Amanda


Duktigt

För en stund var jag i stallet och mocka och sånt sen tog jag in min häst? Visste ni förrästen att vårt foderföråd håller taket på att rasa ner, ska ta foto på det någon dag så ni får se. hahah. Men när jag tog in min häst ställde jag mig och tvättade hans ben. Jag kan ju säga att min hage är mer vatten än mark, sinnes. Så jag tvättade hans ben så han inte ska få mugg, det är ju så onödigt och jobbigt. Sen satte jag på salva och sen fick min lilla ponny äta lite mat. När jag skrittade ut innan idag träffade jag min kusin och moster, så min ponny fick lite äpple och blev jätteglad :D

Så jävla bra jag och RIIIINGOOOO är ! <3

Puss på er  / Amanda



Sommar <3

Bloopers bilder.

Idag hade jag tänkt lägga ut lite olika bloopersbilder. Det är alltid kul och man skrattar jättemycket.



Jag och en häst som hette Kotte, precis efter mållinjen trillar jag av.



Jag och Mellis på en tävling, där hon stannar.



En bild jag tog på allsvenskan för att testa min kamera.



En bild från träninglägret sommaren 09 när min häst och jag ville synas, inte så mycket en bloopers men ändå en rolig och härlig bild:)



HAHAHAH, min häst bajsar!XD



På Ringos första tävling och han börjar dampa innan hinderet, men vi nolla ;))



För att min pappa är världens sämsta fotograf och min häst vill inte stå stilla!

/ Amanda

Bilderfrån rytteriet






Jag kommer inte ihåg om jag la in dessa bilderna? Iaf hästen överst är millans mammas polishäst sstatus. Den lilla hästen kommer jag inte ihåg vad han hette men det var iaf reneés ponny.

GULLIGT VÄRRE!

/ Amanda

Knoppar, HISS!



Knoppar definitivt en hiss om man frågar mig. Jag tycker att med knoppar ser man "finare" ut, eller vad man ska säga, det ser mer seriöst ut. Det visar att man ansträngt sig och är supersnyggt. Jag har alltid knoppar på min häst när jag tävlar för jag tycker att det är jättefint, jag har blivit bättre och bättre på att knoppaså man lär sig ju samtidigt. Men en stor hiss till alla som ORKAR knoppaoch anstränga sig. Jag tycker självklart att det kan vara fint utan knoppar också, men finare med knoppar ;)





/ Amanda

Transportträning

Idag blev det transportträning med lilla zingo, han var jätteduktig. Gick rakt upp utan att krångla redan från början,såå stor skilnad! Sen skritta jag ut med elvira och millan, så träffa vi massa folk och emil och mark fick rida på elviras och millans hästar, sååå yrt alltså!

Men idag har vi även gjort massahemliga saker som jag inte kan berätta ;)



HAHAHAHH, emil när han red XD

/ Amanda

så e det

Det finns många som gör mitt liv så bra som det e men det e specillet 2 tjejer som hjälper mig i vått och tårttt dom går genom eld och vatten för att få mig och må bra !
och det lyckas ni med !
Ni e underbara ett liv utan er skulle varit som ett liv i öknen !
vi akrattar ALLTID tillsammans vi dampar oftast på varandra men ändå är vi så fasta vid varandra så ni annnnar inte !!!
ELVIRA OCH AMANDA MED ER I MITT LIV E DET BÄÄÄÄÄST



hallllloj igen :D// millan



KVÄLLEN MEED MIN LILLA SYSTER ....










Outfits

Här kommer två olika outfits i blå och silver som jag har satt ihopa.



Detta är den "billiga" outfiten,

shabrak- hööks
täcke- hööks
hjälm- lamicell
pannband- glenn gordon

Jag tycker att priset har ingen betydelse så länge sakerna är snygga och bra kvalité. Dock föredrar jag inte hööks eftersom jag vet att de flesta av deras grejer har sämst kvalité. Men jag tycker alla dessa saker är skitsnygga. Men glenn gordon pannbanden (som jag själv har i guld) är skit snyggt, och jag tycker att de lamicell hjälmarna är snygga för att vara så billiga :)



Här är den "dyra" outfiten.

stövlar- tretorn
shabrak, luva, täcke- HL be somebody.... BIG LOVE!
hjälm- charles owen
pannband- swarowski

Denna outfiten tycker jag efter min egen smak är den snyggaste. Jag älskar HL sakerna, de är så snygga! Hjälmen är också BIG LOVE, jag är dock inget stort fan av tretorn och jag tycker att 700 kr för ett pannband är överdrivet mycket.

Men båda outfiterna är skitsnygga om man vill matcha silver & blått, billigt & dyrt.

/ Amanda

Fotografen

Hej!

Jag vill hissa en bra fotograf som heter Daniella Ericsson! Det är inte så ofta folk hissar fotografer, har faktiskt aldrig sett det ;) Men iaf så heter hon Daniella och tar jättefina bilder. Hon har fottat mig och Zingo två gånger och det blir jättefina bilder! Daniella ska faktiskt fixa design och header här på bloggen så det får ni se sen :)

Men här kommer några bilder :)



Fina bilder va?

/ Amanda

men nu ska vi inte va dystra :D

Nu ska jag peppa er lite inför en liten tävling :D
fast fråga inte mig hur den går till för det vet jag inte :P
men ialla fall kan vi prata om olika bra bloggar :D
här kommer :

http://metteevelina.devote.se/
http://catrinhinsell.se/
http://falsterboryttarna.blogg.se/
 

dom kan ni läsa sålänge :D

puss på er <3

bloggtävlingen kommer imorgon !!

heeejhoooppp :(// millan

nu ska jag berätta en sak som jag hatar mest av allt !
när man misshandlar hästar era fucking idioter !!
jag hittade denna vidion eller någon vissssa den !!
man blir tårögd !
http://www.bubblare.se/movie/hast_misshandel

JAG HATAR ER OCH DET E INTE BARA JAG UTAN EN JÄVLA MASSSSSA !!


JÄVLAR :O

Nu snöar det jätteeemycket igen. Typ jäääätttestöra snöflingor som jag drunknar i, ahahah nä men nästan. Imorgon blir det iaf chill för mig på morgonen för min mamma fodrar och pappa tar ut. Ibland är ens föräldrar bara underbara när de hjälper till såhär :)



S J U K T

/ Amanda

En häst, massa snören och en pulka.



För någon vecka sen så tolkade vi bakom Queenie. Det gick jättebra med tanke på att hon nog aldrig blivit tolkad på innan, men det var jättekul. Det var faktiskt mycket svårare än vad jag någonsin trott det var, det var svårt att hålla pulkan i balans och kunna svänga, men det gick! :D

Fast Winstone fick inte bli tolkad på han fick bara ridas och vara sööt (: Hahah

Men ett tips,för det är jävligt roligt! Tycker definitivt att ni ska testa iaf :)

/ Amanda

Kuskahus bilder (:



Dessa hästarna red jag, alla trevliga och fina. Min favorit är den svarta med blå grimma, c- ponny hoppar jättefint!



Vit hund, loppan som även dödade katten bagera! :(

grå, Stina :D

Fölis, Lady, Sporty Dany är paint hingsten. Han är typ som hoppningens Robin Z eller något. Men han är endast avelshingt pga av hans senor.

RINGO BILDER :D


Massssaa bilder :D

Ikväll kommer jag lägga upp massa bilder, men först måste jag duscha så ni får vänta lite, men här frå ni några smakprov ;)


skolklädder :D//millan

vet ni vad jag glöööömmmmttt attt berättta ?
jo att vi har fått skolklädder :P
jag köpte byxor och tröja på
tröjans luva står det : MILLAN
på byxornas rumpa står det: DON'T LOOK !
ROOOOLIGT VA :p



HEEEEEEEJ// millan

Heeeej !
idag har jag inte ridigt min pollle villlllllla idag ;D
jag har haft as kul i stallet !!!
vi skulle gunga på sånna linor och då satt jag på och så gunga amanda och elvira mig , dom gick inte sönder.
men sen när elvira skulle gunga så gick dom sönder och det såg as kul ut :D
mycket skratt ,,,,
vad har ni gjort då , ni verkar ha tråkigt ...

puss


 


Fy

Jag hoppas att millan inte har glööömt att hon ska göra ett inlägg till idag? Vi har som överenskommelse att göraa MINST 2 inlägg var per dag. Men jag kan ju glatt berätta att inom kort (kanske en månad) kommer det vara helt ny design och header på denna bloggen, jättefint kommer det bli. Och i veckan kommer jag och millan bestämma om en bloggtävling, så kom igen nu och föööölj.

Vill också tacka alla underbara läsare som läser och ni får gärna kommentera, då blir vi glada (:

Imorgon ska nog millan hoppträna om jag har rätt för mig, så sen får hon berätta mer för er om det, imorgon blir det bara en vanlig skrittrunda för mig och zingo. Men det får vi se.

/ Amanda



en lagom gullig bild på mig och zingo, (:

Fet diss

Jag skulle vilja dissa denna outfiten,



Jag tycker att denna outfiten är så hemskt ful, jag förstår små barn som tycker att det är jättegulligt (gjorde även jag när jag var liten), men det går ju inte ihopa. Det blir alldeles för mycket och ser alldeles för plastit ut. Jag har dessutom sett personer som är 15, 16, 17 år som använder såna här outfiter. Jag tycker att ha ett shabrak, eller lindor eller liknande, men att ha brösta, pannband, sadelgjord (?) blir alldeles för mycket.

För min del är detta en fet diss. Ta inte åt er för detta är min åsikt, vad tycker ni?

/ Amanda

1 h

Nu har jag pratat med millan I TELEFON i en timme, vi som AAAALDRIIIG träffas...

Men idag har jag iaf skrittat ut med millan och ylva, en liten runda runt skanör falsterbo. Cirka 40 minuter.

Och sen blev jag så himla sur för de som skulle fodra fodrade redan tjugo i sex och det tycker jag är ALLDELES för tidigt, så sen åkte jag till min polle ikväll och gav honom mat vid "normal" tid.

Idag hade vi ingen gympa i skolan, vilket var lite tråkigt, men han med andra saker istället och det är ju bra. Annars har det inte hänt något särskilt idag, bara en vanlig vardag.



och jag får inte upp mina bilder från min iphone till datorn så sorry för att ni inte får några nya bilder..

/ Amanda

hallllloj:D// millan

Hej alllllihoppppaaa !!
idag har jag varit i skolan rätt lungn dag ..
men på lunch rasten skulle jag och min ´kompis Emma cykla till kiosken och köpa godis..
gissa vad som hände när vi kom fram !!
hon trilla på isen och vi skratta as mycket och så stod det ett gamalt par där och hjälpte emma för hon kom inte upp :P
ja jag sket i att hjälpa henne, men jag skratta ju !

va ju också i stallet mocka till mig OCH Amanda och gjorde mat till mig OCH Amanda och vatten :D
sen skritta vi ut ;)

måste bara berätta en sak jag e super snäll iadg jag tog ut Amandas häst imorse och mina 2 eller ja Elviras och min men dom går tillsammans ju :P

hallllloj igen :D// millan

jag e så jävla glad :D
men iallafall jag vet inte vad jag ska skriva gör samma sak som innan :D
jag orkar inte röra poå min fettta röv :P<3

puss <3

L O V E I T !

UNDERBART, fler besökare!

Vi blir underbart glada och ni ska veta att ni INTE kommit fel, massa update varje dag väntar, så det är bara att LÄSA, LÄSA, LÄSA!

extra stora pussar från Amanda och Millan !!

<3 <3


L O V E I T !

UNDERBART, fler besökare!

Vi blir underbart glada och ni ska veta att ni INTE kommit fel, massa update varje dag väntar, så det är bara att LÄSA, LÄSA, LÄSA!

extra stora pussar från Amanda och Millan !!

<3 <3


L O V E I T !

UNDERBART, fler besökare!

Vi blir underbart glada och ni ska veta att ni INTE kommit fel, massa update varje dag väntar, så det är bara att LÄSA, LÄSA, LÄSA!

extra stora pussar från Amanda och Millan !!

<3 <3


Kom igen!

Nu tycker jag ni ska fynda!



Allt mycket bra skick, säljes BILLIGT! Allt ponnystorlekar c , d- ponny!

- benskydd
-boots
-förbygel
-fleacetäcke
-ländtäcke (tunt)

BUDA, var inte rädda.

Ni kan även kontakta mig på [email protected]

/ Amanda

heej // millan <3

Nu har jag och Amanda snackat och vi ska göra denna bloggen så mycket roligare ;)
så häng med nu i denna fetttta blogge ( eller kommer bli)
den e värd att läsa :)
vi tar gärna mot förslag , och inom snarast kommer vi ha en blogg tävling när NI jan vinna :D

men min dag har vel varit bra förutom att skolan börja :(
jag skojar inte jag e skol trött :D
men sen kom pappa och hämta mig på skolan sjukt najjjs,
sen stack jag till stallet och red med Amanda och Elvira :P
vi hade kul riktigt jävla kul faktiskt :D
Nu e jag hemma och lyssnar på musik och smsar och chattar med min syster ( AMANDA )
jag lyssnar på en sjukt bra låt just nu <3
http://www.youtube.com/watch?v=DrzGHgmG3y4

värd att lyssna på !!

puss <3


ute ritten med sfrk kommer fler bilder ;)


mysritt.

idag fick millan och elvira skritta med mig och zingo, en heeeelt galen tur. Vi retade elvira lite och hon sa nog lite fel så allt blev fel, sen blev hon helt sur så hon ville inte skritta med oss längre men det var hon tvungen. Sen skulle vi muntraupp henne så millan sa att hon var bäst och sen var det igång igen, S I N N E S !

Menmen, de är ju lite sjuka. Zingo gick bra skritta ungefär 40 minuter på asfalt på långtygel. Ändå väldigt aktiv skritt (:



Min fina polle vill ridas :( <3


Pussaar från Amanda och Ringo <3


Hiss // Amanda

Skara har alltid massa erbjudanden och roliga tävlingar. Det är en affär som säljer bra saker med en hög kvalitet, så jag tycker att ni ska titta in på deras facebook sida --> http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Skara-Hastsport/274651043759 där ni kan fynda.

Just nu har de 30-50 % rabatt på alla vinterkläder!



Dålig dag

Idag var ingen bra dag för mig och zingo, först när vi skritta var han jättefin och duktig. Lagom pigg och allt. Men när vi var på väg hem (kanske 100 m från stallet) kom det en brandbil och körde ner på en gata. Så då ville jag se var den skulle så jag stanna, men zingo tyckte att vi skulle hem så han börja dampa, ( Kasta sig längs gatukanten och inrte vilja svänga, småstegra och piaffa. Han dampa längs hela gatan så jag satt av och gick tillbaka. När jag kom tillaka igen satte jag upp men då börja han dampa igen, så jag satt av och jag blev jättearg och skrek massa på lilla zingo :( Jag gick tillbaka och stod stilla en stund, han var ju så uppstressad. Så sen satte jag upp och gick frammåt ner på gatan, jag prova svänga vänster och sen höger, och det gick. Så sen skritta jag hem.

Lilla zingo fattar inte att det han gör är fara för både han, mig och trafiken :(

Men när vi kom tillbaka var han jätteduktig och jag pussa massa på honom. Imorgon blir det intressant för då ska pappa ta ut min häst, hahah. Min pappa kommer döööö xD

Men puss på er och stoooor puss på zingo.

/ Amanda



Världens finaste, älskar dig <3

Hej

Idag var det jättesynd om min häst, för jag kom hem ganska sent igår så jag behövde sova ut i morse så han kom inte ut förrän elva! Men han får vara ute länge idag tycker jag då. Fast i fredes var han ute väldigt länge, enda till sex. Men hellre ute förlänge en för kort tycker jag. Men hur som helst, idag ska jag skritta den lilla plutten eftersom han fick vila igår.

Igår transporttränade vi och det gick jättebra. Han är ju fortfarande lite tveksam men jämfört med innan är det hur lätt som helst, är supernöjd! :)

Nu är det också såhär att jag och Millan behöver hjälp om vad vi ska skriva här på bloggen, lite inspration! Men jag hade tänkt att vi skulle byta design och lite så, så den blir fin. Så om ni är duktiga får ni gärna hjälpa till! Hade tänkt att vi kunde ha någon bloggtävling också, så ni får hålla utkik för det kommer hända massa saker.

Och just det jag glömde berätta att när vi lastträna igår så skulle jag först hjälpa pappa att backa till transporten, så jag stod där ute och visade men han var inte så smart så han backade in i bilen, så numera har vi en repa i bilen, inte så smart!

Men nu ska jag bada, så puss på er, stora och små barn!

/ Amanda



Sommar, <3

Usch

Ja jag vet att det har varit jättedåligt bloggande!!

Har saknat det här suget till att blogga, har kännts så värdelöst liksom, men nu ska både jag och MILLAN blogga jättemycket så jag tänkte att vi ska sätta upp lite mål för hur vi gör ;)

Men jag ska berätta mycket mer om allt sen och kuskahus, men nu PANNKAKOR!

Puss på er

/ Amanda & (Millan)


HEEEEEEEJ

hejhopp god jul och gott nytt år :D

RSS 2.0